Események betöltése

« Összes esemény megtekintése

  • Ez az esemény elmúlt.

ÍZÉRZÉKELÉS – Mindenki ugyanúgy érzi az ízeket?

szeptember 27 @ 10:00 - 11:30

Ingyenes

A rendezvény célja megismertetni a közönséggel az élelmiszerekben található íz és illatanyagokat, valamint interaktív foglalkozás keretében tesztelni a résztvevők íz- és szagérzékelő képességét. Fiziológiai értelemben az ízlelés csak a nyelv által érzékelt alapízeket foglalja magába, tágabb értelemben viszont a szaglás és az ízlelés együtt alakítja ki a szájüregben az íz érzetet. A program keretében az Élelmiszertudományi és Borászati Tudásközpont munkatársai rövid előadás formájában mutatják be milyen alapízeket (sós, édes, savanyú, keserű, umami) és illatanyagokat tartalmazhatnak élelmiszereink, hogyan történik az érzékelés és milyen élettani hatások befolyásolhatják ezen képességeinket. A program második részében pedig a borászatban is alkalmazott 3 poharas módszer segítségével ismertetik meg a közönséget az alapízekkel, a nyelv ízérzékelő helyeivel, továbbá tesztelik a résztvevők érzékenységét. Az ízérzékelést követően a program folytatásaként a természetben előforduló illatanyagok laboratóriumi körülmények között történő bemutatása a cél, amely során a szaglás és illat felismerő képességét teheti próbára a közönség.

Regisztráció

Részletek

Dátum:
szeptember 27
Időpont:
10:00 - 11:30
Összeg:
Ingyenes

Pontos helyszín

Eszterházy Károly Egyetem Egri Campus
Eger
Eger, Heves 3300 Magyarország
Telefon:
36/520-400
Honlap:
uni-eger.hu

Szervező intézmény

Eszterházy Károly Egyetem

Egyéb

Akadálymentesített
Igen
Életkor
gimnazistáknak, egyetemistáknak, felnőtteknek
Regisztrációköteles
Igen
Külföldiek számára is látogatható program
Nem
Tudományág
Természettudomány
Programtípus
Előadás, Beszélgetés, Bemutató
Intézményen belüli helyszín
Leányka u. 6. G épület
Nap
Péntek(szeptember 27.)

Szereplők