Események betöltése

« Összes esemény megtekintése

  • Ez az esemény elmúlt.

Kutatás a föld alatt (17:00)

2019 szeptember 27 @ 17:00 - 2019 október 20 @ 19:00

Ingyenes
A barlangokban folyó kutatások bemutatásával egy sokak előtt rejtett, „elfeledett” világba nyújtunk betekintést. Az alkalomra szervezett túra során az érdeklődők megismerkedhetnek a karsztok és barlangok világával, tudományos kutatásuk titkaival és a miskolci barlangkutató közösséggel.
A barlangászat egyik sajátossága, hogy akit megfogott a földalatti világ, csatlakozhat a kutatásokhoz, legyen szó akár tudományos kutatásról vagy új barlangok feltárásáról. Ez egy csapatmunka és sokrétű tevékenység.
A programon teljesen kezdők is részt vehetnek, de barlangtúra során egyes szakaszokon hason csúszunk vagy a falak között traverzálva mászunk, ezért megfelelő mozgékonyság és jó fizikai állapot szükséges a részvételhez.
A program időtartama 1,5 – 2 óra, beleértve a barlang megközelítését is. A bejáratnál egy kb. 30-40 perces ismertetővel, beszélgetéssel kezdünk, majd bejárjuk a barlangot, hogy testközelből is ízelítőt kapjunk. A barlangtúrára megfelelő meleg (de szabad mozgást megengedő) öltözék szükséges (10 °C fok), amely nyugodtan koszolódhat és szakadhat, igaz ez a lábbelire is. Fejkendő vagy sapka is javasolt. Váltásruhát kérjük mindenképpen hozzatok. Munkavédelmi sisakot mi biztosítunk, saját fejlámpát hozni viszont kötelező. Felszínre az aktuális időjárásnak megfelelő ruházat szükséges.
A barlangba tudatmódosító szer hatása alatt, illetve bizonyos betegségek esetén nem lehet leszállni, a túravezető jogosult az esetleges alkalmatlanságot a helyszínen elbírálni. Mindenki saját felelősségére vehet részt a túrán, 18 év alattiak hozzanak írásbeli szülői hozzájárulást. A túra során a túravezető utasításait be kell tartani.
Találkozó helyszíne: Csanyik-völgy, Injekcióüzem (az 5-ös és 15-ös városi busz Csanyik-völgy megállójától 5 percnyire) https://osm.org/go/0Lic~kux?m=
Időpontja 17:00, 19:00, 21:00

Részletek

Kezdés:
2019 szeptember 27 @ 17:00
Vége:
2019 október 20 @ 19:00
Összeg:
Ingyenes

Pontos helyszín

Kecske-lyuk
Miskolc, Magyarország + Google Térkép

Egyéb

Akadálymentesített
Nem
Életkor
általános iskola felsősöknek, gimnazistáknak, egyetemistáknak, felnőtteknek
Regisztrációköteles
Igen
Külföldiek számára is látogatható program
Nem
Tudományág
Természettudomány
Programtípus
Előadás, Beszélgetés, Bemutató, Egyéb
Nap
Péntek(szeptember 27.)