Események betöltése

« Összes esemény megtekintése

  • Ez az esemény elmúlt.

Magyar rock- és popzenei örökzöldek – Zenei utazás szimfonikus zenekari hangszerekkel és színekkel. 2. rész

2019 szeptember 27 @ 18:00

Előadással egybekötött koncert az akusztikus és elektromos hangszerek együttes használatáról, az egyetem hallgatóiból és tanáraiból álló együttes segítségével.
Az Eszterházy Károly Egyetemen működő Ének – zene Tanszék már az intézmény alapítása óta biztosítja a hazai énektanár utánpótlást a többi hasonló intézménnyel karöltve. Nagyon fontosnak érezzük ezt a munkát, Kodály szellemében igyekszünk olyan fiatalokat a pályára bocsátani, akik komplex, élményszerű művészeti oktatásban nevelésben részesíthetik a felnövő új generációt. Ez csakis úgy érhető el, ha a hallgatókat minél mélyebben és minél többször sikerül jelentős zenei élmények aktív részesévé tenni. Ennek egyik formája a zenekari gyakorlat, a különböző hangszeres együttesekben történő közreműködés, zenei versenyeken, fesztiválokon való részvétel.
A közös zenélés, éneklés műfajtól függetlenül egyaránt meghatározó lehet nemcsak a zenei képzés, hanem az aktív, együtt gondolkodó, alkotó közösségek kialakításának, illetve az egyetemes emberi értékek ápolásának szempontjából is. A könnyű műfajban alkotó, de komolyzenei ismeretekkel egyaránt rendelkező egyének tehát mindkét zenei szegmensben autentikus, a művészetek lényegét megragadó tudáshoz segíthetik későbbi tanítványaikat.
Egyetemünk újonnan alakult formációja az Agria Music Factory együttes. A zenekar tagjai egyetemünk hallgatói, tanárai és végzett növendékei.
Előadók: Dr. Nagy Zoltán és az Agria Music Factory

Részletek

Dátum:
2019 szeptember 27
Időpont:
18:00

Pontos helyszín

Eszterházy Károly Egyetem Egri Campus
Eger
Eger, Heves 3300 Magyarország
Telefon:
36/520-400
Honlap:
uni-eger.hu

Szervező intézmény

Eszterházy Károly Egyetem

Egyéb

Akadálymentesített
Igen
Életkor
nem korfüggő
Regisztrációköteles
Nem
Külföldiek számára is látogatható program
Igen
Tudományág
Művészet
Programtípus
Előadás, Tánc/zene
Intézményen belüli helyszín
Eszterházy tér 1. Líceum A-112
Nap
Péntek(szeptember 27.)
Terem
112.
Emelet
1.
Épület
Líceum
Utca, házszám
Egyetem tér 1.
Város
Eger
Irányítószám
3300

Szereplők