Események betöltése

« Összes esemény megtekintése

  • Ez az esemény elmúlt.

Robotok testközelből

2019 szeptember 27 @ 16:00 - 19:00

Ingyenes
A SZTAKI Mérnöki és Üzleti Intelligencia kutatóközpontjában évek óta foglalkozunk úgynevezett Ipar 4.0 megoldásokkal. A bemutatón többféle valódi alkatrészek szerelését mutatjuk úgy, hogy az egyes lépéseknél választani lehet, hogy egy robot vagy a látogató végezze-e el. Így bárki dolgozhat együtt (kollaboratív módon) a robottal. Emellett látható a komplex szerelési munkaállomás digitális modellje, amelyet különféle szenzorok segítségével valós időben jelenítünk meg.

A gyártás és az informatika egyre szorosabb és átfogóbb kapcsolatát, az így kialakuló új technológiai megoldásokat és üzleti megközelítéseket hívjuk Ipar 4.0-nak. A digitalizáció segítségével ún. kiber-fizikai rendszerek alakulnak ki, ahol mindegyik berendezésnek a valódi (fizikai) példánya mellett egy digitális/virtuális (kiber) példánya is létezik, melyek mélyen összetartoznak és alkalmassá teszik a berendezést, hogy a felhasználóik sokkal átfogóbb és okosabb (smart) módon használhassák. Ennek a változásnak az egyik legizgalmasabb területe az újfajta robotizáció, amikor a robotok olyan környezetben dolgoznak, ahol ember is előfordul, sőt a robotok és az emberek közösen végeznek el feladatokat.

Az előadások időpontjai:

16:00-16:45
17:00-17:45
18:00-18:45

 

Látogatóinknak – kérjük, olvassa el!

Kérjük, pontosan érkezzen, a későknek maguknak kell megtalálniuk a laboratóriumot (a labor virtuálisan is bejárható, ide kattintva).

Gyülekezés az Új Tudástér épület aulájában, ami az egyetem központi aulája. (Kérdés esetén forduljanak bizalommal a portaszolgálathoz!)

Az eszközök értékének és működőképességének megóvása érdekében előadásonként maximum 15 embert tudunk vendégül látni.

Részletek

Dátum:
2019 szeptember 27
Időpont:
16:00 - 19:00
Összeg:
Ingyenes

Szervező intézmény

MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI)
E-mail:
contact@sztaki.mta.hu
Honlap:
https://www.sztaki.hu/

Egyéb

Akadálymentesített
Igen
Életkor
általános iskola alsósoknak, általános iskola felsősöknek, gimnazistáknak, egyetemistáknak, felnőtteknek, kifejezetten családosoknak, nem korfüggő
Regisztrációköteles
Igen
Külföldiek számára is látogatható program
Igen
Tudományág
Műszaki tudomány
Programtípus
Laborlátogatás, Bemutató
Intézményen belüli helyszín
Új Tudástér épület
Nap
Péntek(szeptember 27.)
Terem
UT 110
Épület
Új Tudástér
Utca, házszám
Egyetem tér 1
Város
Győr
Irányítószám
9026
Google térkép megjelenítése
Igen

Szereplők