Események betöltése

« Összes esemény megtekintése

  • Ez az esemény elmúlt.

Street Science Party

2019 szeptember 27 @ 18:00 - 22:00

A program keretében bemutatásra kerülnek az élő rendszerek dinamikus folyamatainak vizsgálata során készült leglátványosabb felvételek, videók. Háromfelé osztódó sejtek, sétarepülés a sejtmagban, mikroszkopikus gombák fejlődése, tumorsejtek élete és halála zajlik a résztvevők szeme előtt.
A látványhoz elektronikus zenei DJ-k szolgáltatják a bulihangulatot goa, psytrance és ambient stílusokban.

Thermodance – Debreceni Egyetem, Galéria Café Terasz – A Science Street Partyhoz kapcsolódó kivetített hőkamerás demonstráció, ahol a résztvevők tánc közben figyelhetik meg az anyagcsere fokozódással összefüggő hőtermelésüket.

DNS nyaklánc készítése – Debreceni Egyetem, Galéria Café Terasz – A Science Street Partyhoz kapcsolódóan a résztvevők elsajátíthatják a nyálból való DNS kivonás otthon is elvégezhető, egyszerű módszerét. Az izolált DNSt egy műanyag kapszulában ezután nyakláncra fűzzük, melyet mindenki hazavihet!

Merülés a virtuális valóságban – Debreceni Egyetem, Galéria Café Terasz – A Science Street Partyhoz kapcsolódóan a résztvevők az Oculus Rift VR eszköz révén beléphetnek a virtuális világba, ahol új, ismeretlen világok tárulnak fel. Mikroszkopikus és gigantikus lények között vezet az út!

Részletek

Dátum:
2019 szeptember 27
Időpont:
18:00 - 22:00

Pontos helyszín

Galéria Kávézó
Egyetem tér 1.
Debrecen, Magyarország

Szervező intézmény

Debreceni Egyetem

Egyéb

Akadálymentesített
Nem
Életkor
általános iskola felsősöknek, gimnazistáknak, egyetemistáknak, felnőtteknek
Regisztrációköteles
Nem
Külföldiek számára is látogatható program
Nem
Tudományág
Természettudomány
Programtípus
Workshop, Bemutató, Kreatív foglalkozás
Nap
Péntek(szeptember 27.)