Események betöltése

« Összes esemény megtekintése

  • Ez az esemény elmúlt.

Sziklevelesen csípjük el a zöldségeket! Mikrogreenek és szerepük a táplálkozásban

2019 szeptember 27 @ 14:00 - 16:00

Ingyenes

A mikrozöldségek piaci megjelenése a 80-as évekre nyúlik vissza és azóta egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ennek magyarázata a nagyobb tápérték, az élénk szín és a különleges megjelenés. E mellett, az egyedülálló íz világuk miatt, egyre ismertebbé válnak az exkluzív éttermekben.

Alapvetően különböznek a csíráktól, mivel a mikrozöldségeket fényen nevelik, tetszetősebbek és jóval több bioaktív vegyületet és ásványi anyagot tartalmaznak. Igaz, aránylag kisebb a hozam és a levágott növényi részek pulton tarthatósága is rosszabb. Szélesebb körű elterjedésének a magas piaci ár szab határt, de jó hír, hogy kevés befektetéssel saját magunk is előállíthatjuk.

Ez viszonylag egyszerű folyamat, amely akár gyerekekkel együtt is végezhető.
A program keretén belül bemutatásra kerülnek a különböző fajok mikrozöldség előállításának fortélyai, melyeknél a fényintenzitás és vízellátás mértéke jelentősen befolyásolja a minőséget.

Ezek mellett a felhasználás lehetőségeire is adunk ötleteket, melynek eredményeiről termék-kóstolással győződhetünk meg.

 

Részletek

Dátum:
2019 szeptember 27
Időpont:
14:00 - 16:00
Összeg:
Ingyenes

Pontos helyszín

DE Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar
Böszörményi út 138.
Debrecen, 4032 Magyarország

Szervező intézmény

Debreceni Egyetem

Egyéb

Akadálymentesített
Nem
Életkor
gimnazistáknak, egyetemistáknak, felnőtteknek
Regisztrációköteles
Igen
Külföldiek számára is látogatható program
Nem
Tudományág
Agrártudomány
Programtípus
Bemutató
Intézményen belüli helyszín
Kertészettudományi Intézet
Nap
Péntek(szeptember 27.)
Terem
X. előadóterem