Események betöltése

« Összes esemény megtekintése

  • Ez az esemény elmúlt.

Társadalmunkat érintő vegyi, biológia, radiológia veszélyek és káresemények jellemzése, katasztrófavédelmi gyakorlati szemlélettel

2019 szeptember 27 @ 14:00 - 14:45

Ingyenes

Az elmúlt évszázadokban az emberiség fokozatosan hozzászokott, az évszázadok alatt kifejlesztett technikai vívmányokhoz, melyek könnyebbé tették és teszik életünket. Az embert körülvevő használati tárgyak, eszközök és berendezések összetett ipari folyamatok eredményei. Az ipari tevékenységek során számos veszélyes tulajdonsággal jellemezhető vegyületet szükséges felhasználni (tárolni, szállítani, előállítani). Mindez nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a jelenlegi életszínvonal fenntartását szolgáló tárgyakat előállítsák. Ezek a veszélyek természettudományos-műszaki szemlélettel az alábbi csoportokba sorolhatók: vegyi, biológiai, radiológia.

Az előadás bemutatja a vegyszerek használatának jelentőségét, voltaképpen a nélkülözhetetlenségét, s így a veszélyek folyamatos jelenlétének bizonyítására tesz kísérletet. A vegyi, biológiai, radiológiai, nukleáris anyagokkal kapcsolatos kockázat a felkészült szakemberekkel, a hathatós jogi szabályozással és a megtörtént káresemények esettanulmányainak bemutatásával (a konklúziók levonásával) elfogadható szintre csökkenthető.

Az előadás célja, hogy az érdeklődőket, a HALLGATÓSÁGOT „képbe helyezze” a társadalmat érintő vegyi, biológiai, radiológiai veszélyekkel, és ezek kezelhetőségével.

A campusra történő belépéshez személyi igazolvány szükséges!

Részletek

Dátum:
2019 szeptember 27
Időpont:
14:00 - 14:45
Összeg:
Ingyenes

Pontos helyszín

Nemzeti Közszolgálati Egyetem – Hungária körúti Campus
Hungária krt. 9-11.
Budapest, 1101 Magyarország

Szervező intézmény

Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Egyéb

Akadálymentesített
Nem
Életkor
gimnazistáknak, egyetemistáknak, felnőtteknek
Regisztrációköteles
Igen
Külföldiek számára is látogatható program
Nem
Tudományág
Műszaki tudomány
Intézményen belüli helyszín
Könyvtár, EISZ-kabinet
Nap
Péntek(szeptember 27.)
Terem
Könyvtár, EISZ-kabinet
Emelet
Alagsor
Épület
2.
Utca, házszám
Hungária krt. 9-11.
Város
Budapest
Irányítószám
1101
Google térkép megjelenítése
Igen