Események betöltése

« Összes esemény megtekintése

  • Ez az esemény elmúlt.

Tudás a rács mögött – egyetemi hallgatók és a Budapesti Javítóintézet fiataljainak közös kommunikációs készségfejlesztése

2019 szeptember 27 @ 17:30 - 19:00

Ingyenes

Hol a helyük a javítóintézeteknek a társadalomban? Milyen kapcsolatuk lehet a többi intézménnyel? Mit tud az egyetemista a mélyszegénységről, a bűnelkövetésről, és hogyan vélekednek az elzárt fiatalok a „privilegizált helyzetben” lévő egyetemi hallgatókról? Ki tud többet a miről? Kinek a tudása érvényes? És legitim-e egyáltalán az a tudás, amit, mi, a közös készségfejlesztő órák vezetői közvetíthetünk minderről. A kutatók éjszakáján ezeket a kérdéseket tárjuk fel közösen – szociodramatikus eszközökkel.

A szociodráma módszere társas, társadalmi szempontból tárja fel, értelmezi és alakítja a személyközi dinamikákat. A javítóintézet és az egyetem résztvevői önnön, és tágabb társadalmi helyzetük kutatóivá válnak.A BME Szociológia- és Kommunikáció Tanszékének Csoportdinamikai Műhelye az akciómódszerek demokratizáló és aktivizáló erejét kutatja. Az akciókutatás, a szociodráma, az egyetem és egy javítóintézet találkozása a Kutatók Éjszakáján.A BME Szociológia- és Kommunikáció Tanszék Csoportdinamika Műhelyének és a Budapesti Javítóintézet szervezésében.

Szervezők:

Juhász Péter, az EMMI Budapesti Javítóintézet igazgatója

Blaskó Ágnes, a BME Szociológia- és Kommunikáció Tanszék adjunktusa és a Csoportdinamika Műhely egyik vezetője, az MPE PERFORMERS szociodráma projekt módszertani fejlesztője.

Pados Eszter, az EMMI Budapesti Javítóintézet munkatársa, ELTE Pszichológia Doktori Iskola hallgatója, a Csoportdinamika Műhely tagja, az MPE PERFORMERS szociodráma projekt terepspecifikus módszertani fejlesztője.


A BME regisztrációhoz kötött rendezvényeire egy személy maximum 2 főt regisztrálhat a Kutatók Éjszakája központi oldalán. A két főnél több regisztráció csoportosnak minősül. Amennyiben csoportos regisztráció lehetőségével
szeretne élni, kérjük, hogy a Központi oldalon történő regisztrációjával egyidőben ennek tényét jelezze a BME Kutatók Éjszakája egyetemi koordinátorának a rendezveny@omikk.bme.hu e-mail címen (az esemény pontos nevének és időpontjának feltüntetésével).
A csoportos regisztrációja csak az intézményi koordinátor pozitív visszajelzését követően lesz érvényes!
A BME, mint szervező intézmény fenntartja a jogot arra, hogy a legalább három fős regisztrációkat törli, amennyiben a regisztráló elmulasztja a csoportos regisztrációját bejelenteni a fent megadott e-mail címen.

Részletek

Dátum:
2019 szeptember 27
Időpont:
17:30 - 19:00
Összeg:
Ingyenes

Pontos helyszín

BME OMIKK
Budafoki út 4-6.
Budapest, Magyarország 1111 Magyarország
+ Google Térkép
Honlap:
www.omikk.bme.hu

Szervező intézmény

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Telefon:
+3614632444
Honlap:
bme.hu

Egyéb

Akadálymentesített
Igen
Életkor
gimnazistáknak, egyetemistáknak, felnőtteknek
Regisztrációköteles
Igen
Külföldiek számára is látogatható program
Nem
Tudományág
Bölcsészettudomány
Programtípus
Kreatív foglalkozás
Nap
Péntek(szeptember 27.)
Terem
emeleti közösségi terem
Épület
könyvtár épület
Utca, házszám
Bertalan Lajos utca 4-6.
Város
Budapest
Irányítószám
1111
Google térkép megjelenítése
Igen