Események betöltése

« Összes esemény megtekintése

  • Ez az esemény elmúlt.

World Robot Olympiad világverseny – bronzérmes projekt

2019 szeptember 27 @ 18:30 - 18:45

Az esemény a “LEGO természettudományos játszóház” program része.

 

Bronz érmet szerzett a Bányai Júlia Gimnázium csapata Dániában, Aarhusban 2019. augusztus 1-4. között megrendezett World Robot Olympiad Meghívásos Robotépítő és -programozó Világversenyen.

A World Robot Olympiad verseny a világ legnagyobb általános és középiskolásoknak szóló versenye. A világszervezetnek közel 70 tagországa van. Három életkori kategóriában rendeznek versenyeket több, mint 15 éve. Az idén második alkalommal rendezték meg a meghívásos világversenyt, amelyre az egyes országok nemzeti szervezői delegálhatják a kategóriagyőztes csapataikat. Így az idei alkalommal Dániában 33 országból közel 150 csapat mérte össze tudását Regular és Open kategóriában az egyes korosztályokban.

Az Open kategóriában egy témához kapcsolódó kutatási feladat elvégzése a cél. A megoldás bemutatására a csapatnak egy működő, robotokat használó modellt kell létrehoznia, amelyet a közönségnek és a szakmai zsűrinek kell bemutatni. Adott értékelési szempontok alapján pontoz a zsűri. A bemutatáshoz a csapatoknak két perces videót és egy tanulmányt is készíteniük kell angol nyelven, és a versenyen angol nyelvű előadás formájában is be kell mutatni az eredményeiket, valamint a kérdésekre válaszolva meg is kell védeni azt. A verseny nyitott, tehát az érdeklődő közönség is megtekintheti a felépített modelleket.

Az idei év kutatási témája a Smart Cities (Okos Városok) volt. A három hetedikes egy nyolcadikos diákból álló Bányais csapat a jövő városának elképzelt közlekedési modelljét mutatta be a projektjében (Smart Move címmel).

A koncepció nem csak a közönség, hanem a zsűri tetszését is elnyerte, hiszen Hong Kong és Németország csapata mellett a 3. helyen állhattak a dobogóra az Open Junior kategóriában. A versenyek eddigi történetében, ebben a kategóriában ez a legjobb magyar eredmény.

A csapat tagjai: Nyíri Kata Luca, Mihalik Sára, Labancz Barnabás, Ecsédi Dániel Felkészítő coach: Kiss Róbert

A verseny hivatalos lapja:

http://wrodanmark.dk/wrofit2019/

Részletek

Dátum:
2019 szeptember 27
Időpont:
18:30 - 18:45

Pontos helyszín

Bányai Júlia Gimnázium
Nyíri u. 11.
Kecskemét, Bács-Kiskun megye 6000 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
06 76 481 474
Honlap:
http://www.banyai-kkt.sulinet.hu/

Szervező intézmény

Bányai Júlia Gimnázium
Telefon:
06 76 481 474
E-mail:
bjg@banyai-kkt.sulinet.hu
Honlap:
http://www.banyai-kkt.sulinet.hu/

Egyéb

Akadálymentesített
Nem
Életkor
általános iskola alsósoknak, általános iskola felsősöknek, gimnazistáknak, egyetemistáknak, felnőtteknek
Regisztrációköteles
Nem
Külföldiek számára is látogatható program
Igen
Tudományág
Műszaki tudomány
Programtípus
Előadás, Bemutató
Intézményen belüli helyszín
Díszterem (3. emelet)
Nap
Péntek(szeptember 27.)