A Budapesti Műszaki Egyetemen építészként kezdte tanulmányait, ezzel párhuzamosan az Arvisura színházi műhely és mozgásszínházi workshopok résztvevője volt. 2003-ban a Magyar Iparművészeti Egyetem vizuális kommunikáció tanszék fotó szakán diplomamunkájával (Életkapu Szín-tézis) a MAOE különdíját nyerte el. 2002-ben a Leica Mi és a többiek fotópályázatának első helyezettje. 2004-ben a MIE tanárképző tanszékén tanári diplomát is szerzett. 2013-ban egy szemesztert hallgatott a jeruzsálemi School of Visual Theater-ben, 2011-2015 között a MOME doktori iskolájának hallgatója.
2004-ben létrehozta az Élőkép Társulatot, amely keretében vizuális és interdiszciplináris színházi előadásokat és élő képzőművészeti alkotásokat tervez és valósít meg. A színházi kifejezésformát újszerű alapokra helyezve alkotásaiban a drámával és a történettel szemben a látványelemek és a képi-asszociatív dramaturgia kerülnek előtérbe szerves egységet alkotva az előadó-művészettel. Bérczi Zsófia így ír saját előadásairól „…a nézők képzelőerejét szeretném megmozgatni, az önismereti és metafizikai kérdésekkel alkalmat szeretnék teremteni arra, hogy szintről szintre megnyílhassunk univerzális összefüggések iránt…”.
2004 óta léteznek az általa megálmodott – elasztikus anyagba bújva életre keltett – lények, a morfománok, melyek számos elhagyott helyszínen, és több színpadi előadásban is megjelentek. A morfománokkal a Trafó színpadán 2006-ban bemutatott Lepkévé válás – Konspiráció 2016-ban a teheráni Fadjr Színházi fesztivál meghívottja volt, 2017-ben a World Stage Design nemzetközi látványtervezők kiállításán ezüstérmet nyert.
Az Élőkép személyes interaktív színházi projektjei a Tarot Labirintus 2003-2014 között, a Ji Csing Labirintus 2015 óta minden évben felépül és nagy érdeklődés mellett működik a Sziget Fesztiválon.
Orgonakészítő őseinek egy interaktív köztéri szoborral (Angster emlékmű, Pécs, 2015), és egy dokumentumszínházi előadással (Angster re-generációk, 2017) állított emléket.

http://livingpicture.org/

Események amelyeken szerepel:
 • Élőkép Színház: ORGANUS Utazás a bélben
 • Akadálymentesített: Igen
  Életkor: gimnazistáknak, egyetemistáknak, felnőtteknek
  Regisztrációköteles: Igen
  Külföldiek számára is látogatható program: Nem
  Tudományág: Művészet
  Programtípus: Kreatív foglalkozás
  Nap: Péntek(szeptember 27.)
  Google térkép megjelenítése: Igen
Kapcsolt intézmények: