Katasztrófavédelmi Intézet Katasztrófavédelmi Műveleti Tanszék

A katasztrófavédelmi tevékenységhez és ezen belül az Európai Unió ilyen irányú tevékenységéhez az alábbi végzettségei adták meg az alapot:

Tűzvédelmi mérnök, Munkavédelmi Üzemmérnök, Jogász és Európa jogi Szakjogász, a végzettségek vezettek a szakterület megismeréséhez, tanulmányozásához. Továbbá az is hozzájárult a terület megismeréséhez, hogy 2010-ig a TEAM EUROPE tagjaként tartott rendszeresen előadásokat.

1984 – 1990. között az akkori Tűzoltó Kiképző Központban tűzoltási, műszaki mentési és munkavédelmi ismerteket tanított. Ezt követően a rendőrség állományában a közlekedési balesetek vizsgálatával foglalkozott. Ezt követően a közlekedés és a biztonság különböző szakterületein tevékenykedett.. 2002-től a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban dolgozott több beosztásban, s látott el oktatói feladatokat.

2012-től a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen oktat a Katasztrófavédelmi Intézetben. Az oktatás mellett végzi a kutatási tevékenységet, melyek közül az Európai Unió katasztrófavédelmi tevékenysége az az egyik terület, mely a szívéhez közel áll.

Események amelyeken szerepel:
 • Humanitárius jog változásai a Genfi egyezmények aláírásának 70. éves évfordulója kapcsán
 • Akadálymentesített: Nem
  Életkor: gimnazistáknak, egyetemistáknak, felnőtteknek
  Regisztrációköteles: Igen
  Külföldiek számára is látogatható program: Nem
  Tudományág: Társadalomtudomány
  Programtípus: Előadás
  Intézményen belüli helyszín: Könyvtár, EISZ-kabinet
  Nap: Péntek(szeptember 27.)
  Terem: Könyvtár, EISZ-kabinet
  Emelet: Alagsor
  Épület: 2.
  Utca, házszám: Hungária krt. 9-11.
  Város: Budapest
  Irányítószám: 1101
  Google térkép megjelenítése: Igen
Kapcsolt intézmények: