Okleveles matematika-kémia-számítástechnika szakos középiskolai mestertanár.

Pedagógiai értékelési szakértő.

1992-2004 között a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium matematika, kémia és informatika tanára. A speciális tantervű informatika-képzés egyik szakmai kidolgozója.

2004-2007 között a Kecskeméti Főiskola (KF) Gépipari Automatizálási és Műszaki Főiskolai Karának (később Neumann János Egyetem, GAMF Kar) adjunktusa. Elsősorban programozás és adatbázis-kezelés tantárgyakat tanít.

2007-től a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium matematika-informatika szakos tanára, 2015-től mestertanár.

2008-tól a nevéhez kapcsolható a robotika oktatásának gimnáziumi kiépítése, valamint a népszerűsítő munkájának köszönhetően ennek országos elterjesztése. Egy főiskolai jegyzetet két elektronikus tankönyvet és egy példatárat írt a témában. Ezek a kiadványok a magyar nyelvű szakirodalom alapjai. 2018-ban a National Instruments Hungary a példatárat LabView programnyelvre adaptálta.

2010-től a robotika oktatásának népszerűsítésére elindít egy robotprogramozó versenyt a közoktatás 5-8. évfolyamos diákcsapatai számára, valamint társszervezőként a Neumann János Egyetemmel a középiskolai korosztály számára. Ezek a versenyek a jelentkező számokat tekintve 1918-ban már a legnagyobb hazai szervezésű robotika versenyek voltak.

Diákcsapataival több robotika- világverseny döntőjén is sikerrel képviselte az országot (Doha, Katar 2015; San Jose, Costa Rica, 2017). A 2019-es magyarországi World Robot Olympiad világbajnoki döntő szakmai előkészítő bizottságának vezető tagja.

2017-ben a „Robotika óvodától egyetemig” országos konferencia ötletgazdája, szervezője, előadója.

Tanártovábbképzések trénere robotika és mérés-értékelés területeken. Több országos mérés-értékeléshez, informatikához kapcsolódó projekt szakmai megvalósítója. Számos országos, helyi konferencia előadója, szekcióvezetője.

Díjak:

  • „Az év pedagógusa” (Kecskemét Megyei Jogú Város, 2010);
  • Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért díj (2013);
  • Tarján-emlékérem (NJSZT, 2014);
  • Mester-M díj (Új Európa Alapítvány, 2016)