Nyíri Anna Eszter tanulmányait a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium 11. évfolyamán végzi matematika-fizika-informatika fakultáción. Fő érdeklődési területei a természettudományok és a robotika. 8 éve foglalkozik robotok építésével és programozásával, számos ilyen témájú versenyen szerepelt eredményesen.

2015-ben Dohában, Katarban, 2017-ben pedig San Joséban, Costa Ricában ért el 15. illetve 13. helyezést csapatával a World Robot Olympiad nemzetközi robotikaverseny világbajnoki döntőjén. Társaival együtt több országos versenyen is a dobogóra állhatott, többek között a Mobilrobot Programozó országos Csapatversenyen és az Robotprogramozó Országos Csapatversenyen. 2017-ben a Tudományos Diákkörök XVIII. Kárpát-medencei Konferenciáján a National Instruments műszaki tudományok, informatika szekcióban teljesítményüket a zsűri Nagydíjjal jutalmazta. A Sustainergy V. nemzetközi természettudományos verseny döntőjén Izraelben vehetett részt.

Elkötelezett híve az ismeretterjesztésnek is, munkáját szívesen bemutatja konferenciákon. Tartott előadást a National Instruments Félévzáró Mentorkonferencián, az IVSZ Menta, az I. NFTÖ Alumni és a Budapest Talent Summit konferenciáján. Négy éve kapcsolódott be a Kutatók Éjszakája programsorozatba előadóként valamint robotikaoktatóként.