A József Attila Tudományegyetem Természettudományi Karán végeztem földrajz szakon. 1999 óta tanítok, 2003-tól a Soproni Széchenyi István Gimnáziumban. 2006-ban a Budapesti Műszaki Egyetem közoktatás-vezetői szakán szakvizsgáztam. Középszintű érettségi vizsgákon vizsgaelnök vagyok, az emelt szintű érettségi vizsgákon földrajz tantárgyból vizsgabizottsági elnök illetve tag. A gimnázium 7-12. évfolyamán minden iskolai korosztályt tanítok.

A tehetséggondozást kiemelten fontos területnek gondolom munkámban. Ennek nyomán az elmúlt 14 évben a különböző földrajzi-földtani, csillagászati- és környezetvédelmi versenyeken 54 tanítványom 78 alkalommal jutott megyei, országos, illetve nemzetközi döntőbe. Eddig 33 tanítványom választotta a geográfus pályát. Kiváló oktatói tevékenységemért, a diákok tanulmányi versenyekre való eredményes felkészítő munkámért, színvonalas bel-és külföldi tanulmányutak szervezéséért a Magyar Földrajzi Társaság Pro Geographia – díjjal tüntetett ki 2006-ban. 2013-ban az Emberi Erőforrások Minisztériuma BONIS BONA – A Nemzet Tehetségeiért díjjal jutalmazta munkámat.

Meggyőződésem, hogy a tanulás-tanítás folyamata egyre kevésbé kötődik majd a hagyományos tantermi órákhoz. Minden, nem hagyományos körülmények között zajló foglalkozás új élményeket, mélyebb, használhatóbb tudást ad. Geográfusként hiszem, hogy a modern pedagógia egyik legeredményesebb és egyben diáknak, tanárnak legjobb, leghasznosabb formája az utazás. Az utazás kiváló lehetőséget ad nemcsak tapasztalatszerzésre, csodálatos élmények átélésére, hanem nagyszerű színtere lehet mind az oktatásnak, mind a nevelésnek. Egy-egy diákoknak szervezett tanulmányúton új elméleti-és gyakorlati ismereteket lehet szerezni, viselkedési kultúrát, toleranciát lehet fejleszteni, közösségi érzést lehet átélni stb.

Mesterpedagógusként közoktatási szakértőként is dolgozom. Számos az Oktatási Hivatal által szervezett pedagógus-továbbképzés trénere és vizsgáztatója voltam az elmúlt években. Rendkívül megtisztelő, hogy a Sajó Károly Kárpát-medencei Környezetvédelmi Csapatverseny zsűrielnöke lehetek 2010-óta minden évben a nemzetközi döntőn, Győrben. Tagja vagyok a Magyar Földrajzi Társaság Választmányának, a Földrajztanárok Egyletének és a Kutató Tanárok Országos Szövetségének.

A gimnázium számos rendhagyó projektjének, programjának ötletgazdája és felelőse vagyok. Ezek közül a legfontosabbak:

  • A Föld Napja programsorozatunk évről-évre áprilisban mozgatja meg a diákságot.
  • Saját meteorológiai-állomással rendelkezünk, melynek adatai a világháló segítségével bárhol elérhetőek a bolygón.
  • A National Geographic bázisiskolája vagyunk, együttműködésünk keretében előadásokkal, kiadványokkal segítik tehetségeink kibontakozását.
  •  Nagyon büszke vagyok a 2011 óta létező Széchenyi Felfedező Klubra, melynek ötletgazdája és szervezője vagyok. A Felfedező Klub Sopron város és vonzáskörzetében működő általános iskolák 6-8. évfolyamos diákjainak szervezett, tehetséggondozó foglalkozás-sorozat. Az elmúlt hét évben gimnáziumunk tantestületének jelentős része kapcsolódott be a Klub munkájába.
  • Kutatók Éjszakája! Immár másodszor vágunk bele, reméljük az elsőhöz hasonlóan sikeres lesz és sokan lesznek kíváncsiak ránk! … Kollégáimnak és diákjainknak hála van mit megmutatnunk! Minden korosztálynak kínálunk programot az óvodásoktól a szépkorúakig.