Az INPUT program egy olyan európai uniós forrásból támogatott országos, komplex program, amely teljes IKT szektor startup ökoszisztémáinak fejlesztéséért, valamint ezen keresztül a digitális gazdaság növekedéséért jött létre, és a startupok felkutatását, fejlesztését, és nemzetközi piacra jutását tűzte ki célul.

 

Egyik kulcsfontosságú eleme a programnak a startup-ok igényeire, fejlesztendő területeire szabott ingyenes oktatás, képzés és szemléletváltás. A különböző startup témákat körül járva előadásokat és workshop-okat szervezünk, e-learning anyagokkal és képzésekkel segítünk, valamint egyéni üzletfejlesztési tanácsadást is nyújtunk. Hisszük, hogy a legnagyobb előny a tudás. Ezért szakterületükön elismert, kiváló szakemberek segítik a startupjainkat egészen a nemzetközi piacra jutásig. A projektbe minden érdeklődő bekapcsolódhat, aki kíváncsi a startup-ok világára.

 

A startup jellegű innovatív kezdeményezések kitüntetett szerepével már egyetemistaként megismerkedtem, és a bennük rejlő hatalmas fejlődési potenciál miatt kezdett el foglalkoztatni a hazai helyzetük.

Jelenleg az INPUT Program Bács-Kiskun megyei területi koordinációjáért vagyok felelős. Célom a régióban élő, innovatívan gondolkodó ötletgazdák, szakemberek, cégek és szervezetek felkutatása, és közösséggé formálása, mert hiszem, hogy együtt felépíthetünk egy sikeresen működő startup ökoszisztémát