Ábrahám Ágnes 1992-ben született Zentán, Szerbiában. Középiskolai tanulmányait a szabadkai Svetozar Markovic Gimnáziumban végezte természettudományi tagozaton. A természettudományok iránt még az általános iskolai fizikatanárnője keltette fel érdeklődését. Felsőfokú tanulmányait 2011-ben a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karán fizika szakon kezdte el. Fő érdeklődési területei a biofizika, lézerfizika és elméleti fizika. Egyetemi évei alatt két alkalommal…

Bővebben

Tanulmányait az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán villamosmérnöki karán végezte. A Bay Zoltán kutatóintézetben beágyazott hardver és szoftver fejlesztéssel foglalkozik. Hobbija a zene, zeneművészeti szakközépiskolában töltött évei alatt művelte ki a klarinét ismeretét.

Bővebben

igazgató, gyűjteményvezető Petőfi Irodalmi Múzeum – Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet

Bővebben

Ádám Dorottya jelenleg az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnök karon tanul környezetmérnöknek. Szakmai gyakorlatát az Országos Közegészségügyi Intézet Levegőhigiénés és Aerobiológiai Osztályán végezte, azóta projekt keretében a pollenleolvasásban, laboratóriumi minták előkészítésében segíti az osztály dolgozóit, illetve, terepi munkákban vesz részt.  

Bővebben

Ádám Eszter hallgatónk, fiatal operaénekesnő

Bővebben

Ádám János a Növénykórtani Tanszék egyetemi tanársegédjeként a Kertészmérnök BSc és a Növényorvos Msc képzésben résztvevő hallgatóknak tanít növénykórtant és növényvédelmet. Kutatási témái főleg a virológiához kapcsolódnak. Vizsgálja a fokhagymát fertőző vírusokat, a szilvahimlő vírus molekuláris diverzitását, ill. új diagnosztikai módszerek kifejlesztésében is részt vesz.

Bővebben

Akadémiai szférában töltött idő alatt folytatott tanulmányok: Miskolci Egyetem – Gépészmérnöki Kar, Gábor Dénes Főiskola – Műszaki informatika szak, Óbudai Egyetem – Gépész és Biztonságtechnikai Kar – Biztonságtechnika szak, jelenleg: Óbudai Egyetem – Biztonságtudományi Doktori Iskola – Felhőbiztonság témában. Közben szerzett fokozatok: mérnök informatikus, okleveles biztonságtechnikai mérnök, illetve jelenleg biztonságtudományi PhD hallgató. Tisztség: a Doktoranduszok…

Bővebben