Események betöltése

← Vissza az Események-hez

Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar

+36-72-503-600||www.ttk.pte.hu

A PTE Természettudományi Karának jogelődjei részben a Nagy Lajos által 1367-ben alapított első magyar egyetem, illetve a pozsonyi Erzsébet Egyetem, amelyet 1921-ben helyeztek át Pécsre. Természettudomány oktatás 1948-ban indult Pécsett, az akkor még önálló Tanárképző Főiskolán. A Természettudományi Kar 1992-ben jött létre az akkori Tanárképző Karból. A TTK az elmúlt több mint két és fél évtizedben kiemelkedő fejlődésen ment keresztül. Jelentősen átalakult és bővült oktatási kínálata, amely a klasszikus természettudományok mellett az informatikai- és sporttudományok, valamint a megújult tanárképzés területeit is lefedi.

Az alap-, mester és osztatlan képzéseken, valamint a doktori iskolákban a hallgatói létszám mintegy 2100 fő, az ország minden részéből érkeznek ide a tanulni vágyók. Az oktatást 160, magas tudományos minősítettségű oktató és kutató látja el, akik a Biológiai, Fizikai, Földrajzi és Földtudományi, Kémiai, Matematikai és Informatikai, valamint Sporttudományi és Testnevelési Intézetekben dolgoznak.

A kar épületei egy tradicionális hangulatú, szép campuson helyezkednek el. Modern hallgatói és kutatói laboratóriumok, korszerű IT-infrastruktúra biztosítja a hatékony és eredményes oktatást és kutatást. Gyönyörű botanikus kert, többfunkciós sportközpont, konferencia termek, étterem, könyvtár és még számos helyben elérhető szolgáltatás is a hallgatók és oktatók rendelkezésére áll.

Képzéseink

A Természettudományi Kar öt területen kínál képzéseket: természettudományok, sporttudomány, informatika, pedagógusképzés, agrártudományok.

Alapszakok (BSc): biológia, edzõ, fizika, földrajz, földtudományi, gazdaságinformatikus, kémia, környezettan, matematika, programtervező informatikus, sportszervezés, szõlész-borász mérnöki

Mesterszakok (MSc): alkalmazott matematikus, biológus, fizikus, gazdaságinformatikus, geográfus, hidrobiológus, környezettudomány, rekreáció, vegyész

Osztatlan tanárképzés: számos szakpárosításban (természettudomány, testnevelés, informatika, bölcsészettudomány területekről)

A legkiválóbb hallgatók a mesterdiploma megszerzése után Doktori Iskoláinkban (Biológiai és Sportbiológiai, Fizika, Földtudományok, Kémia) szerezhetnek doktori (PhD) fokozatot.

Az oktatást korszerű előadótermi és laboratóriumi háttér biztosítja. Modern IT-környezet teszi levetővé a mai elvárásoknak megfelelő szintű információáramlást, a tanulmányi adminisztráció hallgatóbarát működését.

Tehetséges hallgatóink kiemelkedő tudományos diákköri eredményei igazolják képzéseink kiváló színvonalát.

https://www.facebook.com/ptettk

  • Sajnos nincs találat.

Szervező összes eseménye →