Események betöltése

← Vissza az Események-hez

Savaria Múzeum

+36 94 500 720||www.savariamuseum.hu

1908-ban nyitották meg a nagyközönség előtt a múzeumnak és könyvtárnak is otthont adó Kultúrpalotát, a mai Savaria Múzeum épületét. Az intézmény régészeti, néprajzi, történeti és természettudományi gyűjteményeiben mintegy félmillió tárgyat őrzünk.
Régészeti műtárgyaink között nemzetközi mércével is kiemelkedő helyet foglalnak el a Sé melletti őskori település, a velemi magaslati település vagy az antik Savaria életét bemutató kincsek és leletek. Itt található Közép-Európa legnagyobb pannon korú ősnövény-gyűjteménye, de hazai viszonylatban kimagasló példányszámú növény- és rovargyűjteménnyel is büszkélkedhetünk.
A Történettudományi Osztály legszebb tárgyi emlékei a dualizmus kori Szombathely mindennapjait idézik, és itt őrizzük Vas megye népművészeti kincseinek legszebb darabjait.
A Savaria Múzeumban a “Változó kultúrák a változó tájban” című állandó kiállítást, valamint egy-egy változatos tematikájú időszaki kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők. Az épület alagsorában római kőtár (lapidarium) mutatja be Savaria római kőemlékeit.

Cím: 9700 Szombathely, Kisfaludy Sándor u. 9.

  • Sajnos nincs találat.

Szervező összes eseménye →