Események betöltése

← Vissza az Események-hez

Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Konzerváló Fogászati és Parodontológiai Klinika

06-1-459-1500/55269||http://semmelweis.hu/fok/

A Semmelweis Egyetem Magyarország és a közép-európai régió vezető orvos-egészségügyi felsőoktatási intézménye, mely szakegyetemként egyedülálló az országban. Három fő tevékenysége az oktatás, kutatás és gyógyítás, és e hármas egység teszi nemzetközileg is elismert tudásközponttá.

Az egyetemen kiemelkedő szerepet kap a kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenység is, az itt folyó kutatások fókuszában a korai diagnosztika és terápia, a betegségek megelőzése, az egészség megtartása, valamint az egészséges és aktív öregedés áll. Jelenleg mintegy 300 kutatócsoport működik az egyetemen, 31 nemzetközi és 94 hazai kutatási pályázat fut. Számos itt tevékenykedő professzor tagja a Magyar Tudományos Akadémiának, amellyel több területen is szoros az együttműködés.  A Semmelweis Egyetem 2013-ban másodszor kapta meg az elismerő „kutatóegyetem” minősítést.

A Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar két oszlopos tagjának – a Konzerváló Fogászati és Parodontológiai Klinikák – összefogásával jön létre idén a Kutatók Éjszakája Programsorozat fogászattal kapcsolatos interaktív-ismeretterjesztő rendezvénye.

Programunk célja betekintést nyújtani a modern fogászat világába interaktív workshopok-on keresztül. Látogatóink páciensből egy kis időre fogorvos-tanoncokká válva, megtapasztalhatják, milyen a szájüregi világ fehér köpenyben.

Ezáltal tesszük érthetővé, hogy miért is a közös célja minden fogászati területnek a szájüreg egészségének helyreállítása és ezáltal az általános egészség fenntartása.

  • Sajnos nincs találat.

Szervező összes eseménye →