Események betöltése

← Vissza az Események-hez

Vascular Plazma, Nyíregyháza

301755696||http://vascular-plazma-nyiregyhaza.hu/

A Vascular Plazma az első 100%-ban magyar, plazmaferezissel foglalkozó cég Magyarországon. Országosan immár 5 plazmacentrumban, 67 munkatárssal és évente közel 16 ezer donorral közösen együttműködve dolgozik azon, hogy a hazai beteg-és gyógyszerellátásban ne legyen hiányállapot, ne kelljen külföldről beszerezni az életmentő gyógyszerek alapanyagát, a vérplazmát.

A cég az amerikai székhelyű SHIRE gyógyszergyárral áll kapcsolatban, az összegyűjtött humán vérplazmát a gyár bécsi székhelyére szállítják, ahol elvégzik a plazma frakcionálását, és előállítják belőle a szükséges gyógykészítményeket. A gyógyszergyár Magyarországra is visszaszállít, így magyar betegek is részesülnek az életmentő gyógyszerekből.

A humán vérplazmából készült gyógyszerek olyan betegeken segítenek, akik szenvednek, súlyos égési sérülést szenvedtek el, csontvelő- és szervátültetésen estek át,

máj és vesebetegségben, szepszisben szenvednek, immunhiányosak vagy vérzékenyek.

 

A Vascular Plazma a donorok mellett a betegekre is odafigyel, ezért is támogatja folyamatosan a hazai Hemofíliások Baráti Körét és a Primer Immunhiányos Betegek Egyesületét (PIBE).

  • Sajnos nincs találat.

Szervező összes eseménye →