Gyakran ismételt kérdések

Mikor lesz a Kutatók Éjszakája?

Minden év szeptember utolsó péntekén van a Kutatók Éjszakája;  2018-tól a rendezvény kétnapos: péntektől szombatig.

2024. szeptember 27-én, pénteken és 28-án, szombaton lesz a Kutatók Éjszakája.

Pontos információk az egyes programokról és időpontokról a Programok menüpontban lesznek elérhetők.

Hol lesznek a programok?

Idén online, offline is lesznek programok. Lehetnek olyan programok is, melyek egyszerre offline és online is megvalósulnak (hibrid).

Országszerte sok-sok városban szerveznek programokat, a részleteket megtalálod a Programok menüpontban.

Milyen intézmények szerveznek programokat?

Az intézmények listáját az Intézmények menüpontban megtalálod.

Milyen programok lesznek?

Mindent tudományterület képviselteti magát érdekes programokkal a rendezvényen. Érdeklődj akár a természettudományok, műszaki tudományok, orvostudományok, agrártudományok, társadalomtudományok, bölcsészettudományok, vagy akár a művészetek iránt biztos, hogy találsz számodra érdekes és vonzó programot.
Ami a programtípusokat illeti, lesznek előadások, workshopok, beszélgetések, kiállítások, tárlatvezetések, kísérletek, laborlátogatások, bemutatók, versenyek, filmek, kreatív foglalkozások és még sok minden más. Itt böngészhetsz a programok közt!

Hol találom meg a nekem való programokat?

Használd a Programok szűrése funkciót, hogy megtaláld a neked való programot! Itt pl. korosztályra, időpontra, tudományterületre tudsz szűrni.

Mennyibe kerül egy jegy a Kutatók Éjszakájára?

Nincs belépőjegy, minden program ingyenesen látogatható. Bizonyos programokra azonban előzetes regisztráció szükséges pl. egy-egy labor vagy terem korlátozott befogadó képessége miatt. Az ilyen programoknál feltüntettük a regisztráció kötelezettséget.

Miért kell a programokra regisztrálni? Minden programra kell regisztrálni?

Nem kell minden programra regisztrálni, csak azokra a programokra, amelyeken pl. helyszűke miatt egyszerre csak bizonyos számú látogató tud részt venni. Ezeket a programokat általában több „turnusban” indítjuk a Kutatók Éjszajáka folyamán, hogy lehetőleg mindenki beférjen, akit érdekel. Hogy mely programokra kell regisztrálni, azt külön jelezzük a program leírásánál a Programok menüpont alatt. Ha ezt nem jeleztük külön, akkor az adott programra nem kell regisztrálni.

Hogyan kell a programokra regisztrálni?

A program leírásánál megtalálható a regisztrációs felület.

A programkártyán szerepel a még szabad helyek száma. A rendszer csak akkor engedi a jelentkezést, ha még nem teltek be a helyek.

Mi a különbség a program-regisztráció és a honlap-regisztráció között?

Nem minden program regisztrációköteles, vannak szabadon látogatható programok is. Csak azokra a programokra kell jelentkezni, ahol ez a leírásnál szerepel.
A honlap-regisztrációnak kettős szerepe van. Egyrészt a regisztrációköteles programokra csak a honlapon történt regisztráció után lehet jelentkezni, másrészt belépés után saját profilhoz rendelhetőek a titeket érdeklő programok.

A honlapra regisztrálni itt lehet: http://app.kutatok.test/latogato/#/belepes/

Mikortól lehet regisztrálni a programokra?

A programokra való regisztrációról hamarosan hírt adunk!
Addig is itt regisztrálhatsz a honlapra: https://www.kutatokejszakaja.hu/latogato/#/regisztracio

Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavam?

A https://www.kutatokejszakaja.hu/latogato/#/belepes/ menüpontban található “Elfelejtett jelszó?” linkre kell kattintani, majd megadni az e-mail címet/felhasználónevet, ahová elküldjük az elfelejtett jelszót.

A jelszó kiküldése 5 percet is igénybe vehet. Kérlek, légy türelemmel, az értesítés meg fog érkezni.

Mit tegyek, ha nem érkezik visszaigazolás a regisztrációról?

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a [email protected] e-mail címen.

Mit tegyek, ha nem érkezik visszaigazolás a jelentkezésemről a programra?

A programokról egy összefoglalót küldünk. A regisztrációk után, nem érkezik rögtön megerősítés. Amennyiben nem érkezik meg az összefoglaló, az oldalra belépve a Profilom és foglalásaim menüpontra kattintva látják a programokat a listájukban. Amennyiben nem látható, abban az esetben előfordulhat, hogy a jelentkezési folyamat során a program létszáma betelt és ezért nem jelenik meg a listában.

Mit tegyek abban az esetben, ha mégsem tudok elmenni arra a programra amire jelentkeztem?

Ez esetben kérjük jelentkezzen le róla, hogy másoknak legyen lehetőségük a programon részt venni. Lejelentkezni a honlapra belépve, a ‘Profilom és foglalásaim’ menüpontban lehet.

Milyen korosztálynak szólnak a programok?

A Kutatók Éjszakája mindenkinek szól. Az egészen fiataloktól az egészen idősekig mindenki talál magának érdekes programot. Hogy egy adott program milyen korosztálynak szól, azt a program részletes leírásából tudhatják meg.

Nem találtad meg kérdésedre a választ?

Lépj velünk kapcsolatba!

Programokkal kapcsolatos kérdések:

A konkrét programokkal kapcsolatban, kérjük, vedd fel a kapcsolatot a szervező intézménnyel, amelyet a Programok oldalon az adott programlinken találhatsz meg.

Egyéb kérdések:

Email: [email protected]