Csatlakozzon Ön is az ország legnagyobb tudománynépszerűsítő eseményéhez!

Globális felmelegedés, növekvő energiaszükséglet, pandémia, élhető város és még számos kihívás tartja lázban az embereket napjainkban. Talán még sosem volt akkora jelentősége a tudománynak és a tudomány helyes kommunikációjának, mint ebben az évszázadban. A Kutatók Éjszakája azért jött létre, hogy kicsiknek és nagyoknak egyaránt megmutassa: a tudomány fontos, és bárkiből lehet kutató; idén is szeptember utolsó hétvégéjén lesznek a programok.

Csatlakozzanak Önök is a Kutatók Éjszakájához, mutassák meg hétköznapjaik legérdekesebb pillanatait és adják át azt az érzést, amely Önöket is átsegít a legnehezebb pillanatokon.

A világ kitágult, rengeteg lehetőség kínálkozik a jövő munkavállalói számára. A kutatói, a tudományos életpálya népszerűsítése közös érdekünk, hogy a fiatalok között megbúvó rejtett tehetségek megtalálják útjukat egy újabb tudományos áttörés vagy akár a Nobel-díj irányába.

Miért érdemes csatlakozni?

“Mutasd meg, inspiráld, kötelezd el!” Biztos Ön is találkozott olyan emberekkel élete során, akik nagy hatással voltak Önre és ezzel döntően befolyásolták pályaválasztását. Mi, a Kutatók Éjszakája programszervezői hiszünk abban, hogy mindannyian tehetünk azért, hogy a fiatalok minél korábban megtalálják a számukra izgalmas életutat. Biztosak vagyunk benne, hogy akkor lehetünk igazán sikeresek, ha tetteink belső motivációnkból fakadnak. A Kutatók Éjszakája programjai során a résztvevők új, eddig ismeretlen területekbe nyerhetnek betekintést gyakorlati élmények során. Az itt szerzett élmények elkísérik a résztvevőket életük során és “kis belső hangként” irányítják majd a döntéseket.

NEKEM IS JÓ!
“Employer branding, társadalmi szerepvállalás, kizökkenés a szürke hétköznapokból” – ezt már a szervező partnereink mondták a korábbi évek tapasztalatairól. A Kutatók Éjszakája decentralizált, a csatlakozó szervezetek önállóan alakítják ki programkínálatukat a munkatársak aktív bevonásával. A hétköznapoktól elrugaszkodott, diverz csapatok szervezik meg a programokat, új barátságok köttetnek és a kollégák jobban megismerik egymást.

A TENNI AKARÁS MINDENKIBEN OTT VAN
Nemzetközi felmérések bizonyítják, hogy azokat a szervezeteket jobban értékelik a munkavállalók, melyek tesznek közösségükért. Ha csatlakozik, nem csak a társadalmunk, Ön is értékesebbé válik! Milyen jó érzés, mikor a másikban felragyog ugyanaz a láng!

Mi történik a Kutatók Éjszakáján?

Ezen a hagyományosan szeptember végi, idén 2024. szeptember 27-én és 28-án iskolák, egyetemek, kutatóintézetek, múzeumok, laborok és vállalatok nyitják meg kapuikat a nagyközönség számára, hogy olyan helyekre kalauzolják el őket, ahova hétköznap nem juthatnának be. A múzeum restaurátori műhelye, egy audivizuális labor, az orvosi műtőszoba, egy ipari gyártósor vagy egy óriás szerverszoba olyan élmény a laikus számára, amit mi, ott dolgozók el sem tudunk képzelni. A számunkra megszokott, számukra egyedi és megismételhetetlen.

A Kutatók Éjszakája célja megmutatni a tudomány sokszínűségét, a kutatói életút szépségét és fellobbantani a tudomány iránti lángot mindenkiben, akiben már ott van a szikra.

Legyen Ön is támogatónk!