Balogh Blanka: Többet ésszel (?!) – pozitív pszichológiai intervenciók a pszichés jóllétért

Science Cafe #1

Voltál már stresszes? Érezted már úgy, hogy kéne még 24 óra vagy egy lakatlan sziget, hogy rendezni tudd a gondolataidat? Nézted már pesszimistán a dolgokat? Ha csak egyszer is igennel válaszoltál, akkor Balogh Blanka pszichológus előadása neked szól!

Stressz, feszültség, szorongás. Az élet természetes velejárói, amik sokszor valójában segítségünkre lehetnek, azonban egyre gyakrabban tapasztaljuk ezek túlzó mértékét, negatív hatásait.

Az előadás során körbejárjuk, hogy mit profitálhatunk a stresszből, és hogyan tudjuk úgy alakítani, hogy minket szolgáljon, ne a kimerülésünket. A pszichológia egyik legfiatalabb területe, a pozitív pszichológia egyszerű, a mindennapokban könnyen és hatékonyan használható eszközöket ad nekünk. Ezek a módszerek sokszor csak néhány perc gondolkodást kérnek tőlünk, rendszeres gyakorlásukkal viszont hosszú távú pozitív következményeket adnak vissza: segítik a pozitív érzelmek, gondolatok, viselkedések gyakoribb megélését – a jóllét növekedését.

Az este során ki is próbálunk néhányat közülük és beszélgetünk is ezekről, hogy a sok izgalmas tudományos modellen kívül saját élményt is magatokkal vihessetek.

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Itt tudsz jelentkezni:


Időpont: 2022. július 5. (kedd) 18.30

Helyszín: Zipernowsky Stúdió – 1114 Budapest, Bartók Béla út 33.

Az esemény a Kutatók Éjszakája 2022 programsorozat hivatalos része.

Balogh Blanka pszichológus, tréner, coach. Alapképzését az ELTE-n, a mesterszakot a BME-n végezte, munka- és szervezetpszichológia specializáción. Jelenleg alkalmazott pszichológiából doktorál, valamint munka- és szervezet szakpszichológus szakképzést végez.

Blanka kutatási területe a pozitív pszichológia és a munka- és szervezetpszichológia találkozása: munkavállalók számára fejleszt munkahelyi pszichés jóllétet támogató pozitív pszichológiai intervenciós programot. 

A PhD és a szakképzés mellett egyetemen oktat, a Pozitív Munka-Pszichológia Kutatócsoport tagja, szakemberként pedig elsősorban szervezetfejlesztéssel és munkahelyi egészségfejlesztéssel foglalkozik.

Szabadidejében sportol, a kutyájával van, és hobbi szinten érdekli a gasztronómia.

2022. június 20.