Biztonságkritikus rendszerekről, nagy mennyiségű adat felhőalapú feldolgozásáról és az IncQuery Suite-ról ad elő az IncQuery Labs

Az IncQuery Labs Zrt egy szoftverfejlesztő vállalkozás, ami évek óta képviselteti magát a Kutatók Éjszakája programsorozatban. Az idei évben az érdeklődők két programon is találkozhatnak kollégáinkkal és megismerkedhetnek az IncQuery Suite megoldásaival.

Az IncQuery Labs Zrt 2012 óta kínál szolgáltatásokat mérnöki tervezőeszközök fejlesztésére és integrációjára, beágyazott rendszerek fejlesztésére, valamint alkalmazott K+F-re.

Cégünk évek óta aktív résztvevője a Kutatók Éjszakája programsorozatnak. Az idei évben két programmal is készülünk az érdeklődőknek. Bemutatjuk az InstaCoverage névre keresztelt, LabVIEW programozási nyelvben működő egységtesztelő termékünket. Egy másik előadásban pedig, a Lowcomote európai uniós projekt konzorciumi partnereként a cégünknél kutató PhD hallgató, Horváth Benedek, fog beszámolni a projektben végzett tudományos munkájáról.

Benedek egy modellvasút-terepasztal példáján keresztül mutat be egy módszert biztonságkritikus rendszerek tervezésére és ellenőrzésére. Ezenkívül szemlélteti, hogyan lehet nagy mennyiségű számítási feladat gyors megoldására a mára szinte mindenütt jelenlévő felhőket igénybe venni.

A felhőbe kerülő (mérnöki) adatok eredetileg gyakran különböző szoftverekben, rendszerekben és adatbázisokban (adatsilókban) szétszórva találhatóak és a köztük lévő összefüggések feltárása és a közöttük lévő logikai és technikai kapcsolat létrehozása bonyolult feladat lehet. Ebben kínál segítséget a cégünk portfóliójában kiemelkedő helyen szereplő IncQuery Suite termékcsalád, ami többek között egységes formátumra alakítja a különböző adatsilókban tárolt adatokat, lehetővé téve a hatékony és gyors adatlekérdezést és elemzést.

További információkért keresse fel a www.incquery.io weboldalt.

IncQuery Labs Zrt. – Horváth Benedek /ösztöndíjas kutató

2021. szeptember 24.