Danubius Fiatal Tudósok Díja 2022

Az osztrák Szövetségi Oktatási, Tudományos és Kutatási Minisztérium (BMBFW) és a Duna Régió és Közép-Európa Intézet (IDM) 14 fiatal kutatónak ítéli oda a díjat , egy-egy fiatal kutatónak az EU Duna Régióra vonatkozó stratégiájának minden aláírójából: Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Csehország, Németország, Magyarország, Moldova, Montenegró, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Románia, Ukrajna és Ukrajna.

A díjat 2011 óta ítélik oda a Duna-régióval kapcsolatos tudományos tevékenységükben kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek elismerésére! A díj 1.350 euróval jár, valamint azzal a lehetőséggel, hogy részt vehet az olaszországi Isprában található létesítmények 2023-ban szervezett látogatásán, amelyet az Európai Bizottság szíves támogatása tesz lehetővé.

Az ösztöndíjasokat minden területről a fogadó intézményük (egyetem, tudományos akadémia, kutatószervezetek) jelölheti. Minden intézmény legfeljebb öt kutatót jelölhet, akik a különböző szervezeti egységek (karok, tanszékek vagy kutatócsoportok) tagjai lehetnek. Több jelentkezés esetén előnyben részesülnek azok a jelöltek, akiket a rektorátus vagy a szervezet vezetősége javasol.

A kiválasztási folyamatról, az odaítélés kritériumairól és a dokumentumok benyújtásának követelményeiről további információk ezen a linken érhetők el.

A díjátadó ünnepséget 2022 októberében/novemberében tervezzük, az eseményről további részleteket időben közlünk.

A pályázat benyújtásának határideje 2022. április 30.

2022. március 3.