Egy estére most Te is bio kutató lehetsz! Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet első alkalommal nyitja meg kapuit a Kutatók Éjszakáján

Pénteken első alkalommal nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt hazánk egyetlen ökológiai gazdálkodással foglalkozó kutatóintézete. A Kutatók Éjszakája alkalmából a legújabb ökogazdálkodási kutatási irányokkal ismerkedhetnek kicsik és nagyok egyaránt.

Az óbudai lakótelep árnyékában megbújó Selyemgombolyító épülete önmagában is megér egy látogatást, de a Kutatók Éjszakája alkalmával különösen érdemes betérni ebbe, az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézetnek is helyet adó irodaépületbe. Öt érdekes kutatási témát választottak ki az ÖMKi agroökológiai módszerekben járatos mezőgazdasági szakemberei, amelyek rejtelmeibe péntek este minden érdeklődő bepillanthat. Mezőgazdászoknak, kiskertet művelőknek, az egészséges táplálkozás, a legújabb digitális technikák és a kutatói pálya iránt érdeklődőknek egyaránt kínálnak tapasztalni valót, miközben a mikroszkóp és az okostelefonok is előkerülnek majd egy-egy téma bemutatásánál. Sőt, a kutatók a gyerekeknek is tartogatnak érdekességeket a különféle interaktív bemutatók alkalmával. Az eseményen ott lesznek a kutatóintézet növényorvos munkatársai is: a szakemberek a látogatók által hozott növényi részek vagy fotója alapján igyekeznek öko növényvédelmi tanácsokkal segíteni a gyógyításban. „Az egyre népszerűbb ökológiai mezőgazdasági módszerek élvonalbeli, hazai kutatóintézeteként és a bio élelmiszerek szószólójaként most szeretnénk egy estére igazán közel hozni a tudományt az érdeklődőkhöz. Örömmel csatlakoztunk a programhoz és bízunk benne, hogy a hozzánk ellátogató felnőttek és gyerekek különleges élményekkel gazdagodnak, és új összefüggéseket fedeznek fel, jobban megértik az agroökológia világát. – mondta Dr. Drexler Dóra, az ÖMKi ügyvezetője.

Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet- Ducretot Jade

2021. szeptember 22.