Érdekel a földrajz? – Akkor holnap Érden a helyed

A Magyar Földrajzi Múzeum izgalmas programokkal vár benneteken Érden! Nem muszáj a fővárosba autóznotok, ha szeretnétek a Kutatók Éjszakáján résztvenni, hanem akár pár perc sétára is ott lehet tőletek egy izgalmas állomás. Nézzétek meg, melyik program van hozzátok a legközelebb!

Megismerheted a papíranyagok és fotóanyagok helyes kezelése, romlása és ennek lehetséges okai a raktártúrák egyik állomásán. Ha azt is tudni szeretnéd, hogy mit csinál a helytörténész? Interaktív bemutatón vehetsz részt a helytörténeti raktárban, ahol te magad is leltározhatsz.

Pillants be te is a preparálás rejtelmeibe! Mintha élne! – csodálkoznak rá a látogatók a múzeumok “kitömött” állataira. De hogyan készülnek ezek a preparátumok? A Földrajzi Múzeum kiállításásain megcsodálhatod a 150 éves orángutánt, 80-100 éves vadásztrófeák díszitik a folyosót, a vitrinekben pedig vízisiklót zsákmányoló kócsagot, vagy a Fundoklia-völgy neandervölgyi ősember rekonstrukcióját figyelheted meg. Az előadás során megtudhatod, milyen munkafolyamatok során nyerik el végső alakjukat a gerinces állatok. Megismerheted a legelső próbálkozásokat, amikor az összevarrt bőrt homokkal vagy fűrészporral kitöltötték és közösen eljuthattok a 21. század modern technológiájához. Nemcsak vetített képek, de a készülés folyamában lévő tárgyak is szemléltetik ezt a sok ismeretet igénylő érdekes foglalkozást. Ne hagyd ki!

Vegyetek részt egy kalandjátékban az egész családdal!  A különleges kalandjáték során térben és időben tehettek utazást magyar utazókkal. Ennek során izgalmas történeteknek lehettek részesei, rejtvényeket oldhattok meg, rejtélyeket bogozhattok ki és végül a jutalom sem marad el.

Mindezen a különleges programon a Magyar Földrajzi Múzeumban vehettek részt! Regisztráljatok most!

2023. szeptember 28.