Felvillanyozott égbolt, avagy a környezettudatos repülés jövője

Hogyan forradalmasítják a jövő légiközlekedését a Rolls-Royce Electrical mérnökei? Hol tervezik, fejlesztik és tesztelik a teljesen új technológiai innovációkat? És vajon milyen lesz a karbonsemleges repülés a jövőben?

A nagy múltú vállalat hazai leányvállalatánál dolgozó, több mint 100 mérnök olyan egyedülálló energiaátalakító- és hajtásrendszereket fejleszt, amelyek teljesen elektromos és hibrid-elektromos repülőgépek meghajtását végzik. Munkájuk során egy olyan új iparág jövőjét alakítják, ahol nincsenek kész válaszok, senki nem csinálta a mérnöki csapat előtt azt, amin jelenleg a Rolls-Royce munkatársai dolgoznak. Ezért sok esetben ők bizonyulnak a légiközlekedést és milliók életét formáló megoldások úttörőinek.

A Rolls-Royce Magyarország munkatársai egy vezetett túra keretében nyújtanak betekintést a hazai iroda működésének mindennapjaiba, bemutatják a tesztlabort, a legfontosabb technológiai innovációikat, komponenseket. A látogatók emellett a Rolls-Royce első, teljesen elektromos repülőgépét is láthatják.

Szabó Péter, a Rolls-Royce Magyarország csoportvezetője és vezető mérnöke kalauzolja majd a vendégeket és ad betekintést a fejlett légiközlekedés formáló mérnöki újdonságokban, Dr. Balázs Gergely György, a Rolls-Royce Magyarország ügyvezető igazgatója pedig a fenntartható repülés jövőjéről tart izgalmas előadást.

2022. szeptember 23.