Fogászkodj az éj leple alatt!

Idén a kutatók éjszakáján bemutatkozott a fogorvostudomány is. Az érdeklődők több turnusban érkeztek a Dentalia Fogorvosi Rendelőbe. A látogatók nemcsak meghallgathatták a szakma híreit, hanem néhány dolgot maguk is kipróbálhattak.

Idén a kutatók éjszakáján bemutatkozott a fogorvostudomány is. Az érdeklődők több turnusban érkeztek a Dentalia Fogorvosi Rendelőbe, ahol a vártnál is jobb hangulatú este kerekedett. A látogatók nemcsak meghallgathatták a szakma híreit, hanem néhány dolgot maguk is kipróbálhattak.

Így például igazi implantátumokat ültettek be műcsontba, elemezhettek fogászati CT-t, vagy kézbe vehettek csontpótlásra használt anyagokat. Egy másik teremben a digitális fogászat került terítékre, ahol a fogászati scanner használatát és lehetőségeit láthatták a jelenlévők. Ezen kívül bemutatásra került a mesterséges intelligencia szerepe a röntgenelemzésben illetve a láthatatlan, digitálisan tervezett fogszabályozási folyamat. Akinek pedig még így sem csillapodott a tudásszomja, műanyag fogakat tömhetett valódi, fényrekötő tömőanyaggal.

A vendégek nagyobbrészt pályaválasztás előtt álló fiatalok voltak, de néhányan közülük már tanulják is a fogorvosi, fogtechnikusi szakmát. “Öröm látni, hogy az esemény mennyire meg tudta mozgatni a fiatalokat. A kérdések nem akartak szűnni, volt, aki 3 nagyon aktív órát töltött nálunk. Nemcsak a látogatók, hanem mi, szervezők és segítők is lelkesen és feldobódva zártuk az eseményt”- mondta dr. Pozsgai Márta, a rendelő vezetője és tulajdonosa.

ÉRDEKEL

2023. november 13.