Instant túrák a természetért

Ahogy a National Geographic cikkéből kiderül, az instant, azaz bármikor teljesíthető túrák egyre inkább elterjedtek Magyarországon. Az ilyen túrák teljesítését GPS, okostelefon és QR kód segíti, ugyanis az ilyen eszközök segítségével igazolhatjuk, ha végigjártunk egyet – ez azért is fontos, mert sokszor díjazás vagy kitüntetés jár a teljesítményért.

Az egyik instant túra-szervező a Groove Trails, akik a túrák teljesítéséért cserébe környezetvédelmi ígéretet tesznek: a beérkezett nevezési díjakból például fákat ültetnek és támogatják az esőerdők megőrzését, valamint befutóérmeik újrahasznosított fából készülnek, írják az ng.hu-n. Többféle útvonalat választhatunk, van 30 km fölötti táv is, és családi programnak is beillő könnyedebb, 13-15 km-es kirándulást is kifejlesztettek. Akik szeretik halmozni az élvezeteket, azoknak jó hír lehet, hogy sétáik és túráik mindegyike egy étteremnél vagy cukrászdánál ér véget, ahol az éremátvétel után kedvezményes fogyasztásban is részesülhetnek.

Az Európai Kutatók Éjszakája a Horizon 2020 kutatási és innovációs keretprogram támogatásával a 955402 számú támogatási megállapodás alapján valósul meg. További információ: http://ec.europa.eu/research/mariecurieactions/news/results-msca-night-2020_en

2020. október 1.