Interaktív ásvány- és őslénykiállítás Esztergomban

Ha izgatnak az őslények, ásványok, most Esztergomban igazi geoda-túrán vehetsz részt! A résztvevők aktív közreműködésével egy 500 négyzetméteres “bányát” lehet bebarangolni.

A GEODA kiállításon a látogató csoportokat három ásványokkal és három ősmaradványokkal berendezett terem várja, illetve ékszerkészítő workshopon is részt lehet venni. A kiállítás mellett az arra vállalkozók időutazásban is részt vehetnek a Gerecse-hegységben, Tardoson, ahol egy ma is működő külszíni vörös mészkő bánya található. Az itt kitermelt mészkő kerítések, térkövek, kutak, épületek díszítésében látható, aki pedig már észrevette a csigaformájú lenyomatokat, az most megtudhatja – az ammonitesz nevű fejlábú, puhatestű otthona ez a mészkőben.

Az ősmaradvány gyűjtés mellett bányalátogatásra is lehetőséget kínálnak a geoda túrák, hiszen elviszik az érdeklődőket Magyarország utolsó mélyművelésű bauxitbányájába. További információk a kiállítás honlapján!

Az Európai Kutatók Éjszakája a Horizon 2020 kutatási és innovációs keretprogram támogatásával a 955402 számú támogatási megállapodás alapján valósul meg. További információ: http://ec.europa.eu/research/mariecurieactions/news/results-msca-night-2020_en

2020. október 6.