Kutatók Éjszakája a Magyar Nemzeti Múzeum két helyszínén is!

A Magyar Nemzeti Múzeum főépületében és a Magyar Nemzeti Múzeum Nemzeti Régészeti Intézetének Daróczi úti telephelyén várjuk a látogatókat. Számtalan ingyenes programmal készülünk a gyerekek és a felnőttek számára is!

A Múzeumban a fiatalabbaknak délelőtt többek között kincskereső programmal, diák-tárlatvezetéssel és archaeozoológiai bemutatóval készülünk, a felnőtteket pedig Campona-butik címmel római kori viseletek bemutatójával, kurátori tárlatvezetésekkel, régészeti előadásokkal és kulisszák mögötti tárlatvezetésekkel várjuk az Éremtárban, a Történeti Képcsarnokban, a Római Kőtárban, a Seuso-kincsnél és a koronázási palástként ismert, István király miseruhájának rejtett dimenzióiról is szó lesz, valamint megismerhetik többek között a pattintott kőeszközök készítésének technikáit.

A Múzeum Nemzeti Régészeti Intézetében az iskolások régészeti helyszínelőként próbálhatják ki magukat, a felnőtt korosztály pedig bepillanthat a restaurátorok munkájába vagy akár a transzcendencia anatómiájába. A látogatók megismerhetik a csúcstechnológia alkalmazását a régészeti tárgyak vizsgálatában, Állatok a régészetben címmel szórványleleteken keresztül ismerhetik meg az archeozoológusi kutatómunkát.

Az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a Nemzeti Régészeti Intézet mindennapi munkájába, a telephely azonban nem szabadon látogatható kiállítótér, a szervezők által felállított biztonsági szabályok betartására ügyleni kell.

A részletes program a Magyar Nemzeti Múzeum weboldalán, a mnm.hu-n található meg.

ÉRDEKEL1

ÉRDEKEL2

2023. szeptember 29.