Lányok Napja 2023

Április 27-én rendezték meg a Lányok Napját a pályaválasztás előtt álló fiataloknak


Április 27-én rendezte meg a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) a Lányok Napja elnevezésű programot, amelyre immáron 12. alkalommal várták a tudományok, a technológia és az informatika világa iránt érdeklődő fiatalokat.

Az esemény alkalmából ezen a napon idén is számos nagyvállalat, egyetem és kutatóintézet nyitotta meg a kapuit a fiatalok előtt országszerte, hogy bepillantást nyerhessenek a műszaki és természettudományok gyakorlati alkalmazásaiba.

A kezdeményezés célja, hogy a pályaválasztás előtt álló általános iskolás és középiskolás diákok tapasztalatot szerezzenek a jövő munkahelyeiről.

Az eseményen a fiataloknak bemutatták STEM szakmák(természettudományok, technológia, mérnöki tudományok, matematika) sokszínűségét és a jövőben rejlő lehetőségeket. Kiderült egyebek mellett, hogy hogyan tölti munkanapját egy szoftvertesztelő, közlekedésmérnök vagy épp egy kutató.

A rendezvény azért fontos, mert míg a munkaerőpiacon egyre jobban felértékelődnek a technológiai és informatikai ismeretek, a nők közül még mindig lényegesen kevesebben választják ezeket a szakterületeket, ami nagy hatással van arra, hogy természettudományos és informatikai szektorban évek óta munkaerőhiány uralkodik.

https://lanyoknapja.hu/
https://www.facebook.com/lanyoknapja/
https://www.instagram.com/lanyoknapja/

2023. április 28.