Május 7-én minden az Európa-napról szól Budapesten

Európa-napi fesztivált és futóversenyt tartanak a fővárosban. A 19 kilométeres táv mellett ingyenes koncertek, családi és EU-s programok várják az érdeklődőket az Európa-nap alkalmából.

Május 7-én, vasárnap megrendezendő Európa-napi fesztiválon hazánk uniós csatlakozásának 19. évfordulóját ünnepeljük. Ebből az alkalomból ingyenes családi és EU-s programokkal várják az érdeklődőket a budapesti Szabadság téren.

A rendezvény egyik fő attrakciója az immár hagyományos, ingyenes, akadálymentes futóverseny: a táv idén 19 kilométer, amit egyénileg és két- vagy háromfős csapatokkal váltóban is lehet teljesíteni. A nap folyamán változatos családi és EU-s programok, kvízek, valamint izgalmas beszélgetések és nagyszabású koncertek is lesznek: többek között fellép Járai Márk (Halott Pénz), a Budapest Bár és az Aranyakkord, a kisebbek örömére pedig az Alma együttes és az Apacuka zenekar.

Délelőtt 10 órakor rajtolnak a futók a Szabadság térről, és az útvonal során 19 jelentős, európai uniós támogatásból megvalósult, az oktatáshoz és egyéb képzési formákhoz szorosan kapcsolódó fejlesztés mentén haladnak majd el. Ennek kiemelt aktualitást ad, hogy 2023-at az Európai Unió a készségek európai évévé nyilvánította. A versenyen a részvétel ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött. 

A verseny eredményhirdetését követően egészen estig számos koncerten vehetnek részt az érdeklődők.

2023. május 7.