Mi a sejt? Előadás a Csodák Palotájában

2020. őszén tovább folytatódik a Csodák Palotája “Tudományos Csopa Cafe (TCsC)” sorozata. Szeptembertől szombatonként 14 órakor és 15.15-kor kezdődnek a programok.

Szeptemberben 26-án (délután 2-kor) az élet jelenségeiről, folyamatairól tart előadást Stark Klára Aliz, a Semmelweis Egyetem orvostanhallgatója. A sejt az élővilág legkisebb alapköve, láthatatlan. Az előadásban a sejtet alkotó egységekről, azok funkciójáról és evolúciós változásairól lesz szó, emellett többet tudhatunk meg a DNS különlegességekről – létezik-e például halhatatlan sejt? Az előadás második felében az őssejt terápiáról, az in vitro megtermékenyítésről, a génsebészetről illetve a mikrobiológiáról is tanulhatunk, személyes élménybeszámolókkal tarkítva.

A rendezvény a Csodák Palotájába váltott jeggyel látogatható, mellyel a program előtt és után szabadon bejárható a CSOPA 250 interaktív eszköze. Előzetes regisztráció: [email protected] e-mail címen.

Az Európai Kutatók Éjszakája a Horizon 2020 kutatási és innovációs keretprogram támogatásával a 955402 számú támogatási megállapodás alapján valósul meg. További információ: http://ec.europa.eu/research/mariecurieactions/news/results-msca-night-2020_en

2020. szeptember 12.