Oktatási szövetkezetek és aktív társadalmi szerepvállalás

A nemzetközi konferenciára május 26-28-án kerül sor a görögországi Vóloszban.

Az EU által finanszírozott SMOOTH kutatási projekt (Horizon 2020) nemzetközi konferenciát szervez, hogy összehozza a kutatókat, gyakorlati szakembereket, tanárokat, civil szervezeteket, aktivistákat, újságírókat és politikai döntéshozókat, hogy megvitassák az egyenlőtlenségek visszafordítása érdekében a közösségközpontú oktatás kihívásait és lehetőségeit, és bemutassák a folyamatban lévő projektekből származó jó gyakorlatokat.

Az oktatási közösségek koncepciója az együttműködés, a tartalomkészítés, a szocializáció, a kormányzás, a játék és a tanulás közös terének gondolatára épül. Az EU által finanszírozott SMOOTH projekt az aktív társadalmi befogadásra összpontosít, és azt vizsgálja, hogy az oktatási közösségi tér katalizátorként működhet-e az oktatásban tapasztalható egyenlőtlenségek megfordításában.

A projekt egy olyan innovatív kutatási programot javasol, amely bevonja a sérülékeny társadalmi csoportokhoz tartozó gyermekeket és fiatalokat, hogy az általuk tapasztalt egyenlőtlenségek visszafordítása érdekében cselekedjenek. A program megerősíti a kultúrák és a generációk közötti párbeszédet és a társadalmi integrációt, fejleszti a gyermekek, a fiatalok és a felnőttek alapvető szociális és személyes készségeit, és a különbözőségeken keresztül építi és támogatja a közösséget.

Elérhetőség: [email protected]

SMOOTH

2023. január 17.