Sikeres volt a “Kiberbiztonsági workshop családoknak!” esemény Gyömrőn

A digitális biztonság jegyében zajlott le 2024. május 11-én a “Kiberbiztonsági workshop családoknak!” rendezvény a gyömrői Hankó István Művészeti Központban, ahol számos család vett részt ezen az informatív és interaktív programon.

A rendezvény reggel 09:00-kor kezdődött a vendégek fogadásával, majd az esemény Molnárné Török Réka, Alpolgármester Asszony hivatalos megnyitójával és Márton Zoltán Főszervező Úr köszöntőjével folytatódott. A nap folyamán különféle értékes előadások hangzottak el, amelyek a digitális korszak kihívásaival és a kibertérbeli veszélyek elleni védekezés modern stratégiáival foglalkoztak. Dr. Eigner György Dékán Úr és Laczi Szandra Anna Kibervédelmi szakember előadása a ChatGPT  felelős használatára és a digitális személyazonosság védelmére összpontosított, míg Márton Zoltán Projekt koordinátor  és Kirchhof Sándor Játékfejlesztő a biztonságtudatosság fontosságát hangsúlyozták a Minecraft és a gamifikáció világa által. Az 1. szekciót pedig Prof. Dr. Rajnai Zoltán Magyarország Kiberkoordinátorának előadása zárta, az online gyermekbántalmazás megelőzéséről és kezeléséről, illetve a különböző internetes és telefonos adathalász csalások kivédéséről.

A rendezvényt nem csak előadások, hanem gyakorlati workshopok is színesítették, ahol a résztvevők közvetlenül kaphattak tanácsokat a kiberbiztonsági szakértőktől. Az eseményen a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság, az Óbudai Egyetem, a Magyar Kiberbiztonsági Klaszter szakértői is jelen voltak.

A “Kiberbiztonsági workshop családoknak!” eseményt az Óbudai Egyetem, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság, a Magyar Kiberbiztonsági Klaszter, Gyömrő Város Önkormányzata, a Kutatók Éjszakája programsorozat és a Hankó István Művészeti Központ szervezte.

2024. június 17.