Szőlészet, kórbonctan, talajminták – bármikor megtekinthető videók az agrártudományok területéről!

Ha lemaradt a regisztrációról, akkor sincs gond: jöjjön és böngésszen a bármikor megtekinthető programok, videók között!

Mivel foglalkozik a természetvédelmi mérnök? Ha szeretnéd megismerni hazánk trmészeti értékeit és védett területeit, valamint az őket veszélyeztető tényezőket, ha érdekel a mező- és erdőgazdálkodás vagy a gyepfenntartási módszerek, nézd meg a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karának videóit!

Megnövelt biológiai értékű élelmiszerek, őshonos állatfajták, precíziós mezőgazdálkodás, urbanizációs gyepgazdálkodás, toxiokológia… – mi minden történik a Szt. István Egyetem Mezőgazdasági- és Környezettudományi Karán? Bepillantás a nemzetközi és hazai kutatási programokba, fejlesztésekbe!

A talajminták mellett gabonaminták nedvesség-, sikér-, fehérje-, keményítőtartalma, olajos magvak olajtartalma… avagy a talaj- és növényvizsgáló laboratórium bemutatkozása a Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Karán!

Mivel foglalkozik pontosan az alkalmazott kórbonctan? A háziállatok betegségeinek diagnosztizálásában biztos, hogy nélkülözhetetlen segítséget nyújt, hiszen vizsgálatukkal jobban megvédhetőek lesznek élő társaik. Az SZTE Mezőgazdasági Karának programja.

Milyen kihívásai vannak a szőlészetnek – és mik voltak régen? A szőlő az egyik legrégebben termesztésbe vont növényünk. Minőségének javítása érdekében termesztői mindig is próbálták jobban megérteni. A megismerés folyamat napjainkban is zajlik a XXI. század technológiai újításai segítségével (fenotipizálási, genomikai, távérzékelési módszerekkel).

2020. november 29.