3 kihagyhatatlan filmes program a Kutatók Éjszakáján

Van már szeptember 29-én programod? Szívesen kikapcsolódnál, és megnéznél egy filmet a fárasztó hét után? A Kutatók Éjszakája rád is gondolt!

KOMMOZI – Szeged

A szegedi eseményen a kommunikáció- és médiatudomány szak tavasszal végzett hallgatóinak vizsgafilmjeit tekinthetitek meg. Bepillantást nyerhettek a filmek kulisszatitkaiba és kérdezhettek az alkotóktól is.

Az 1939 című film vetítése- Budapest

1939. szeptember 3-án Ilonka rejtélyes körülmények között eltűnik Scitovszky Tibor, volt külügyminiszter budai villájából. Menekült? Illegális politikai szervezkedésbe keveredett? Megszökött? A 30 perces filmben Für Anikót, Gálffi Lászlót és Gyabronka Józsefet is láthatjátok a Budapest Főváros Levéltárának vetítésén.

Chad…who has far to go (1978) című film vetítése- ELTE

Jakab Irén a Pittsburghi Egyetem Klinikáján egy sokrétű gyermekfejlesztő programot dolgozott ki, amely a mai napig működik. Az 1978-ban készült film ezt a komplex fejlesztő technikát mutatja be egy igaz történet felemelő színrevitelével: megtudhatjuk, hogy Chad, az ötéves kisfiú egy baleseti kóma után hogyan tér vissza az életbe; a szakemberek és a szülők összehangolt munkájának közegében. A filmvetítést egy mélyreszántó beszélgetés is követi a témában jártas szakemberekkel.

Mozizz másképp szeptember 29-én a Kutatók Éjszakáján!

2023. szeptember 17.