Szabadulószobák, autók és laborlátogatások Zalaegerszegen

A Dunántúli nagyvárosok között Zalaegerszegen is gazdag programkínálatra lehet készülni a Kutatók Éjszakáján.

Jól tájékozódsz a könytárakban és a könyvek között? Most bizonyíthatod a tudásodat és használhatod az ügyességedet, leleményességedet a Pannon Egyetemen! Egy különleges könyvtári helyiségbe invitálnak, ahol rejtvények és kihívások várnak. A feladat az lesz, hogy együttműködjetek, közösen megoldjátok a rejtélyeket és megtaláljátok a helyes megoldásokat. Lesznek kódok, kulcsok és izgalmas fejtörők, amelyek segítenek nektek a kiszabadulásban! Ez a program minden korosztály számára izgalmas és szórakoztató élmény, így hozzátok el az egész családot és ne hagyjátok otthon a barátokat sem!

A hybrid autók nemcsak fenntarthatóbbak, de nagyon népszerűek is napjainkban. Így szeptember 29-én is begurulnak az események közé. Az izgalmas program során egy Toyota Prius személygépjármű akkumulátor celláinak feszültség adatainak megfigyelésére lesz lehetőségetek. Megismerkedhettek az autó akkumulátor teljesítményének változásaival, miközben a jármű a görgős padon előre meghatározott sebességgörbén halad. Gördülj be a programra te is!

Érdekel az anyagtechnológia és a 3D szkennelés? A Pannon Fejlesztési Alapítványnál a legújabb mérőgépekkel ismerkedhetsz meg és testközelből megnézheted, hogyan is zajlanak a mérési folyamatok és a szkennelés. Mérj, szkennelj, és légy kész az új technológiai vívmányokra!

Ha kiszabadulnál otthonról 29-én, mi már tudjuk, hol a helyed!

2023. szeptember 17.