Kultúrált beszélgetések a Kutatók Éjszakáján

A kultúrális programokból sem lesz hiány szeptember 29-én. Az általunk teremtett világ számos beszélgetést kezdeményez. A néprajz, az irodalom és a filozófia is terítékre kerül a Kutatók Éjszakáján.

Hogyan lehet ma népzenét kutatni? Milyen terepeken kutat, aki ma a népzenével szeretne foglalkozni? Hogyan kutatnak a néprajzosok? Mit csinálunk, amikor „terepen” vagyunk? Milyen terepeken jártak oktatóink, hallgatóink az elmúlt évtizedekben? Az ELTE Néprajzi Intézetének programjai a fenti kérdések közös megfejtésére invitálják a Kutatók Éjszakáka látogatóit. Ha bekapcsolódnál egy a népdalokról és a népzenéről szóló interaktív programba, és még énekelni is van kedved, akkor ez a program biztosan neked szól.

“Olvasó, én ezt a történetet nem akartam elmondani” – ezzel a kijelentéssel indul az idei Könyfesztiválra megjelenő Zuhan, mintha szállna,  holland Manon Uphoff regénye. A könyv írójával a fordító Daróczi Anikó és Szabó T. Anna beszélget. Akik szeretik egy önéletrajzon keresztül megismerni a művészt, talán a következő olvasmányukra is rábukkanthatnak a beszélgetésen.

A Filozófiai Kávéház egy nemzetközi mozgalom, amely egyszerűen arról szól, hogy a filozófia iránt érdeklődő emberek kávéházakban és más nyilvános helyeken összegyűlnek és filozófiai témákról közösen gondolkodnak, beszélgetnek. Tehát nem akadémiai filozófia, nem cikk, nem podcast, nem előadás, hanem közösségi filozófia. Várnak mindenkit szeretettel.

Beszélgess a filozófiáról, a holland irodalomról vagy a magyar néprajzról egy nyitott közösségben!

2023. szeptember 17.