3 különleges budapesti program azoknak, akiket érdekel a neveléstudomány

A neveléstudomány sem maradhat ki a Kutatók Éjszakája színes kínálatából, válogass kedvedre a fővárosi programlehetőségek között!

Szótanulás- na de hogyan?

Német nyelvet tanulnál, de nehezen mennek a fejedbe a szavak és a névelők? Az ELTE foglalkozása, akkor neked való! Számos könyv íródott már a témában, emellett rengeteg videót találunk az interneten is. A nyelvek fontossága a mai világban vitathatatlan, emiatt is fontos, hogy minél fiatalabb korban ráleljünk a saját nyelvtanulási módszerünkre. Ez motiválta Sasvári Angelikát, hogy bemutasson a gyakorlatban is egy szótanulási technikát a német nyelvre levetítve.

Mikroszámítógépek az általános iskolában

A Semmelweis Egyetem programja során betekintést nyerhetsz a mikroszámítógépek világába, elkészítheted első programjaidat és a virtuális világból átemelve a valóságba, ki is próbálhatod azokat. Játékként használva a bemutatott mikrokontrollert, a micro:bitet, valamint egy okosház-modell építésével, és informatikai hátterével is megismerkedhetsz.

Hálózatok a pedagógiában- pedagógia a hálózatokban

Legyél hálózatépítő vagy szabotőr, teszteld játékosan az oktatás hálózatainak erősségeit és gyenge pontjait! A workshop során szó esik majd a hálózatkutatás elméleti alapjairól és az átfogó elmélet alkalmazási lehetőségeiről a neveléstudomány terén a szociometriától a tudománymetrián át egészen az osztálytermi gyakorlatig. Résztvevőként egy rövid elméleti bevezetőt követően egy több körös játékban különféle szerepkörökben segíthetsz, vagy akár el is lehetetlenítheted a hálózatok működését, így szerezve tapasztalatokat a pedagógiai hálózatok komplex rendszeréről.

Ha érdekel a neveléstudomány, vagy megtudnál többet a pedagógiáról, akkor vegyél részt a Kutatók Éjszakáján szeptember 29-én!

2023. szeptember 21.