Megoldások a klímaváltozásra? A pécsi programok felkészültek a megválaszolandó kérdésekre

Pécsett a számtalan program között a környezetvédelem és a megújuló energiák is szerepet kapnak a Kutatók Éjszakáján. Ha te is aktívan teszel minden nap a környezetért, és szeretnéd az elméleti tudásodat és gyakorlati eszköztáradat megerősíteni, akkor szeptember 29-ére ne tervezz más programot!

A klímaváltozás az emberiség történelmének legnagyobb problémája. Dr. Dittrich Ernő előadása kitér arra, hogy miért ekkor a gond és hogy mi lehet ebből a kiút. A megoldás rendszert “az egyensúly 6 programja” névvel elnevezett rendszer adja meg, mely bemutatásra kerül a Pécsi Tudományegyetemen. Ismerd meg a kiutakat, és lépd meg az első lépést egy szebb és élhetőbb világért!

A vízkezelés, víztisztítás lehetőségeiről is szó lesz szeptember 29-én Pécsett. A természetközeli szennyvíztisztítás bemutatására a Környezetmérnöki Tanszék kutatási mintatelepén kerül sor. A víztisztítás hatékonyságának vizsgálata vízminőségi paraméterek mérésével (pH, vezetőképesség, stb.) fog zajlani. Tölts tiszta vizet a pohárba, és csatlakozz a tanszék programjához!

Vajon számíthatunk-e a megújuló energiákra, ha baj van? Hétköznapjaink megszokott tevékenységeihez általában áramot használunk, ami hálózaton keresztül rendelkezésre áll. Ez nagyon kényelmes, de mi történik, ha áramszünet van? A PTE Műszaki és Informatikai Karán megmutatják, hogy milyen egyszerű a megújuló energiákkal áramot vagy más energiát termelni.

Ha tanulnál a klímaváltozásra, és érdeklenek a korszerű megoldások, akkor ott a helyed a pécsi programok egyikén!

2023. szeptember 21.