Fenntarthatósági programok a Műegyetemen

A BME több karán is folynak a fenntarthatósággal kapcsolatos kutatások, ezt tükrözik a Kutatók Éjszakájának egyetemi programjai is.

A Gépészmérnöki Kar „Építsünk fenntartható jövőt” programján az érdeklődők praktikus információkhoz jutnak, amelyek segítenek környezettudatos szokásokat formálni, majd megismerkednek a zöld technológiák realitásával hiteken és tévhiteken túl.

Ha kételkednél a műanyagok szelektív gyűjtésének értelmében „Hozz magaddal 10 kupakot és hasznosítsuk újra együtt” – a Polimertechnika Tanszék laboratóriumának kutatóival. A látogatók megismerkedhetnek a műanyagok mechanikai újrahasznosításának lépéseivel, láthatják, hogy milyen termékek készülhetnek az összegyűjtött szelektív hulladékból.

Érdekel mitől élhető egy város napjainkban? Hallgasd meg Környezetgazdaságtan és Fenntartható Fejlődés Tanszék „A városi élhetőség napjainkban” előadását. Megtudhatod milyen egy sikeres városfejlesztési folyamat, ami az ott lakók élhetőségének javítását célozza meg.

„Hőhullámok a városban – felkészült-e Budapest?” Dr. Buzási Attila tanszékvezető előadásából erre a kérdésre is választ kapnak az érdeklődők. Megtudhatják hol találhatók a legforróbb pontok, mely kerületek a leginkább sérülékenyek és vajon rendelkezünk -e a megfelelő stratégiákkal?

A Természettudományi Kar „Az udvaron együttélés a természettel” programjának előadója Vincze Bálint természetfotós. Hogyan került ez az előadás a matematika, fizika és atomenergetika előadások közé? Akik eljönnek megnézni és meghallgatni-megtudják!

Forrás

ÉRDEKEL

2023. szeptember 21.