3 lehengerlő műszaki program Miskolcon

Kelet-Magyarországon is folynak már az előkészületek a Kutatók Éjszakájára. Miskolcon sokféle programmal várják az érdeklődőket. A műszaki tudományok is a porondon lesznek szeptember 29-én.

Anyagfejlesztési labor látogatás

Ha érdekel az anyagfejlesztés világa, itt a lehetőség, hogy egy kicsit belekóstolj és megismerd, mivel foglalkoznak a Bay Zoltán Kutatóközpont munkatársai az anyagfejlesztési laborukban. Bemutatják főbb kutatási területeiket, eredményeiket, mely bemutatót látványos kísérletekkel színesítenek. Ne maradj le te sem!

Vissza a Holdra

A Holdról is szó esik a Diósgyőri Gimnáziumban, ugyanis Németh Csaba előadása a következő holdraszállás részleteibe nyújt betekintést. Mesél majd az amerikai űrprogramról, melynek  célja az „első nő és a következő férfi” eljuttatása a Holdra 2025-ig. Az első alkalom lesz, hogy ember jár a Holdon 1972 óta. Tudj meg többet róla az előadáson!

Megújuló energiák, a munkára fogott természet

A Miskolci Egyetemen a megújuló energiákról is tájékozódhatsz. Hasznosításukról interaktív módon tágíthatod a tudásod . Stirling motor, hőszivattyú, szélturbina, vízturbina, napelem, üzemaanyag-cella bemutatására is sor kerül a Kutatók Éjszakáján!

Készel állsz egy műszaki kirándulásra? Regisztrálj az ingyenes programokra!

2023. szeptember 18.