Kiállítások és múzeumi programok Budapesten minden korosztálynak

A Kutatók Éjszakáján azt is megtudhatod, hogy hogyan rendezz kiállítást te magad és 3D puzzle építmények között is barangolhatsz. Még annak is utánajárhatsz, hogyan és milyen eszközökön tárolták a kép- és hanganyagokat korábban.

Egy kiállítás rendezése rendkívül összetett feladat. A Művészettörténeti Intézet programjának keretei között lehetőségetek nyílik teljes mértékben a saját ötleteitekre és víziótokra támaszkodva kipróbálni, milyen berendezni egy kiállítást – valamint azt is kipróbálhatjátok, milyen teljesen testközelből találkozni a művészettel, hiszen a képek között a Képzőművészeti Egyetem művészeinek alkotásaival is megismerkedhettek.

A puzzle sem egy magányos program a Kutatók Éjszakáján. Megnézhetitek az immáron 100 db híres épületből, hajóból és híd makettből álló 3D puzzle kollekciót a világ szinte minden tájáról, és részt vehettek óránként egy kvízjátékban, amit nyereményekkel is díjaznak a szervezők.

A SZTAKI-ban fejlesztett berendezéseken mutatják be a hang és képfeldolgozás kapcsolatát a tárolási lehetőségek figyelembevételével.A bemutató a képmegjelenítőktől végig kíséri a fejlődést, a képalapú hangrestaurálásig. Olyan izgalmas eszközöket figyelhetsz meg, mint a lézerprinter, a mozgó film szkenner és a Bakelit optikai lejátszó.

Nincs más hátra, mint a cipőfűzőket szorosra kötni, szemüvegeket felvenni és regisztrálni a Kutatók Éjszakája programjaira!

2023. szeptember 18.