5 műszaki verseny a Kutatók Éjszakáján

Hajt a versenyszellem? A Kutatók Éjszakáján megmérettetheted a tudásod a műszaki területeken. Persze a részvétel számít!

Szabadulószoba a MIK-en

Állítsd helyre a vízellátást és szabadulj ki! Fejtsd meg a kódokat, szerelj vízvezetéket, szüntesd meg a villamossági hibát, tisztítsd meg a vizet! Regisztrálj a Pécsi Tudományegyetem programjára!

Robot verseny

Az Óbudai Egyetemen szeptember 29-én lehetőséged lesz Lego Inventor robotokat programozni és a kijelölt akadálypályán azokkal versenyezni. Szerinted ki lesz a győztes?

E-Sport verseny- Rocket League

Szereted a számítógépes játékokat, szerinted versenyhelyzetben is megállnád a helyed? Van két barátod, akik szívesen csatlakoznának hozzád? A Debreceni Egyetem Informatikai Kara és a Debreceni Egyetem E-Sport Központja 3 fős csapatok jelentkezését várja Rocket League E-sport versenyére. Regisztrációkor a csapatnevet kell megadnod!

“Csak logiQsan”

Ha szereted az agyserkentő feladatokat, és kíváncsi vagy, hogy milyen gyorsan vág az eszed, akkor teszteld tudásod a zalaegerszegi Pannon Egyetemen matematikai és logikai fejtörők segítségével!

Papírhíd építés

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának programja egy kb. 20 perces prezentációval indul, ahol bemutatásra kerülnek a tartó szerkezetek elemi ismérvei, valamint a világbajnoksággal is rendelkező tésztahíd építő verseny legjobb Mérnöki Karos eredményei. Ezt követően papírból formálhatod meg az első rudakat, és összehasonlítjátok húzásra és nyomásra való terhelhetőségüket. Bemutatásra kerül néhány alap tartó szerkezet, s indulhat a papírhíd gyártás. Az elkészült szerkezetek teherbírását tönkremenetelig tartó terheléssel méritek ki. Jelentkezz egy barátoddal, és építsétek meg a legstrapabíróbb szegedi hídat!

Szeged, Zalaegerszeg, Budapest és Debrecen is várja a versenyezni vágyókat a Kutatók Éjszakáján. Csatlakozz te is!


2023. szeptember 22.