Orvostudomány testközelből Budapesten a Kutatók Éjszakáján

Ha érdekel az orvostudomány, de inkább gyakorlati szinten vérteznétek fel magatokat, akkor ezeket a bemutatókat nektek tervezték. Ismerjétek meg a testetek működését a budapesti programokon!

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskolában élethűen megrendezett baleseti szituációkban ismerhetitek meg az elsősegélynyújtás legfontosabb lépéseit! Talán az itt szerzett tudásotoknál nincs is fontosabb.

Tudod, hogy működik a tested? Ha nem, most megmérheted! A fájdalommal nem járó mérések során megismerkedhettek saját testetek élettani működésével: megmérhetitek szorítási erőtöket és karotok fáradását, kipróbálhatjátok, hogy szemmozgásaitokat hogyan irányítjátok vagy tesztelhetitek agyi aktivitásotok.

Képben vagy a testösszetételeddel? Az elhízás megelőzésének leghatékonyabb és legtudományosabb módja ennek rendszeres ellenőrzése. Inbody készülékkel végzett tesztösszetétel elemzés, meghatározó a táplálkozási programokban. A mérés preventív, egészségmegőrző szerepe kiemelten fontos. Számos betegség elkerülhető, ha időben reagálunk a szervezetben végbemenő kedvezőtlen elváltozásokra. Sportolók, gyermekek, idősek, illetve betegek állapot vizsgálatában és nyomon követésében különösen javasolt. A mérés kiértékelése során dietetikus kollegánk személyre szóló tanácsadást is tart nektek az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karán.

Kerüljetek közelebb másokhoz és önmagatokhoz is, és tudjatok meg többet az orvostudományról a saját testeteken keresztül!

2023. szeptember 22.