A KÖRÜLÖTTÜNK ÉLŐ BEPORZÓK VARÁZSLATOS VILÁGA – ELŐADÁS

Az előadás időpontja: 2023. január 17. (kedd) 18:00

Az előadás helye: Hegyvidéki Önkormányzat (Böszörményi út 23-25.) alagsor

Előadó: dr. Kovács-Hostyánszki Anikó, tudományos főmunkatárs, Ökológiai Kutatóközpont, Ökológiai és Botanikai Intézet

Az előadás a beporzók érdekes világába nyújt betekintést, mely állatok kiemelkedő szerepet játszanak a virágos növények, köztük sok termesztett zöldség- és gyümölcsfajta termés- és magképzésében. Szó lesz a beporzók sokféleségéről, fontosságáról életünk számos területén, trendjeikről, az őket veszélyeztető hatásokról, és a megőrzésüket segítő lehetőségekről. Főként ez utóbbi kapcsán pedig érintjük a települési környezet szerepét a beporzók védelmében, azaz hogy a közterületeken és magánkertekben, erkélyeken miként tudjuk segíteni a beporzó rovarokat értékes táplálékforrások és fészkelési lehetőségek biztosításával.

A részvétel díjtalan, de előzetes jelentkezéshez kötött.

Jelentkezni a Ismeretterjesztő előadások oldalunkon lehet, vagy személyesen a Hegyvidéki Önkormányzat Ügyfélszolgálatán lehet.

Továbbá a témával kapcsolatban ajánljuk a SAFEGUARD Az európai vad beporzók védelméről szóló projektet. A projekt célja, hogy bővítse ismereteinket az európai vadon élő beporzók, köztük a méhek, pillangók, legyek és más beporzó rovarok helyzetéről és a velük kapcsolatos változásokról. A témával kapcsolatos legfrissebb eredmények.

2023. január 17.