Agykutatás hete 2024 – “Egy hét, ami az agyunkról szól!”

Miről szól az Agykutatás Hete?

Az emberi agy az orvostudomány egyik legizgalmasabb és sok szempontból legkevésbé feltérképezett területe.

Minden év márciusában országos rendezvénysorozat alkalmával nyerhetünk betekintést az emberi agy működésébe, roppant változatos programok keretében. Pécsett, Budapesten, Szegeden és Debrecenben egyaránt találkozhatnak az érdeklődők az agykutatás eredményeivel rengeteg színes, interaktív program keretében.

Évről évre más-más, agykutatással kapcsolatos témával és hozzájuk kapcsolódó programokkal készülünk a látogatók számára, amelynek keretében megismerkedhetnek a kutatásokat támogató modern technológiai eljárásokkal, átélhetnek, kipróbálhatnak különböző vizsgálati módszereket, sőt, tesztelhetik is magukat.

Programok:

ELŐADÁSOK: Hogyan lát az agy? Milyen védekező válaszreakciókat ad? Milyen agyi eredetű betegségek megoldását kutatja az orvostudomány? Milyen forradalmi eljárásokon dolgoznak a tudósok? Csupa olyan téma, amiről az Agykutatás Hetén szó lesz.

KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS: Mi a kapcsolat az agyhullámok és a zeneszerzés között? Hogyan alakultak ki és fejlődtek különböző fóbiáink? Számos izgalmas kerekasztal beszélgetésen ismerhetők meg agyunk működésének határterületei.

LABOR: Hogy néz ki egy agykutatással foglalkozó labor? Mindegyik másként a kutatás tárgyától függetlenül. Ami azonban közös, hogy egytől-egyig tucatnyi izgalmas területet érintenek, amibe személyesen is betekinthetnek az érdeklődők.

2024. március 11.